Bembeyaz bir destanın kahramanları anıldı

 Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı dolayısıyla Belen’de “Gençlik şühedanın izinde” sloganıyla Amanos Dağları’nın zirvesine, şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Belen Kaymakamlığı’nca düzenlenen yürüyüşe Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, sivil toplum örgütü temsilcileri, askerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Belen Atik Yaylası’ndan yürüyüşe başlayan grup, ay yıldızlı bere, “Sarıkamış şehitleri” yazılı kırmızı beyaz atkı ve eldivenler takarak, tekbir ile marşlar eşliğinde Amanos Dağları’nın zirvesine ulaştı.

Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sarıkamış türkülerinin seslendirilmesiyle devam etti.

Belen Kaymakamı Baskın, yaptığı konuşmada Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere vatan müdafaası yolunda gözünü kırpmadan şehit olan yiğitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Belen Belediye Başkanı Vurucu da şehitlerin al kanlarıyla yazdığı kahramanlık destanının Sarıkamış’ta bembeyaz bir destana dönüştüğünü vurguladı.

Bir cevap yazın