Şefik Çirkin’den ‘Antakya adayı’ vurgusu!

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Şefik Çirkin, son günlerde bazı televizyon ve gazetelerde Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu’na İYİ Parti yöneticilerinin tepki gösterdiği haberlerine bir açıklık getirdi. Antakya meselesinde bir adayın şahsiyetinin söz konusu olması nedeniyle böyle bir açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu belirten Çirkin, “Sebep, CHP’nin adayının ‘Milliyetçilerden oy alamayacağı’ değildir. İYİ Partinin böyle bir değerlendirmesi asla yoktur, CHP’nin de yoktur” dedi.

İYİ Parti ile CHP arasında Antakya Belediye Başkan adaylığı konusunda uzlaşma olmadığını doğrulayan Şefik Çirkin, başka sorunların da olduğuna dikkat çekerek, “Gerek İYİ Parti ve gerekse CHP’li il, ilçe ve genel merkezlerin değerli yetkilileri bunu aşmak için gayret göstermektedir. CHP’nin adayı Sayın Hikmet Hatunoğlu’nun kendisi de milliyetçi ve vatansever değerli bir kardeşimizdir. İYİ Parti, büyükşehirde CHP’yi desteklediği her ilde, bir büyük ilçe istemektedir. Aynı şey CHP’nin İYİ Partiyi desteklediği illerde de söz konusudur. Yani, tatlı bir siyasi bir pazarlık meselesidir. Yani, konu Sayın Hikmet Hatunoğlu değildir, olamaz” ifadelerine yer verdi.

İttifaklarda böyle rekabetlerin olacağını da hatırlatan Şefik Çirkin, burada kişiliklerin söz konusu olamayacağına vurgu yaparak, “Sorun, kişiler değil, CHP’nin kendisinin Antakya’yı kazanabilme zorluğudur. İYİ Parti de, CHP’de adayların şahsiyetine saygılıdır. Bir siyaset adamı olarak yetişmiş değerlerin yıpratılmasına karşı olduğumuzdan böyle bir açıklama yapma zorunluluğu duydum” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın