Ali Oğuz; ‘Payas sanayisinin gözbebeği Nursan yeniden açılmalı’

CHP Payas Belediye Başkan Adayı Ali Oğuz, 9 Aralık 2015 tarihinde üretimi durdurulan Payas’taki Nursan Demir Çelik Fabrikası’nın hak arama mücadelesini sürdüren işçilerini ziyaret etti. Payas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikanın kilit vurulan kapısının önünde bir araya gelerek ödenmeyen alacaklarını talep eden Nursan Emekçilerinin haklı davalarında her zaman yanlarında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyen Oğuz, Nursan’ın  faaliyette olduğu dönemlerde sadece Payas’a değil, ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığına vurgu yaptı.

Nursan’ın yeniden açılması gerektiğini belirten CHP Payas Belediye Başkan Adayı Ali Oğuz, “Nursan, Payas sanayisinin gözbebeği fabrikalardan bir tanesi. Keşke hiç bugünlere gelmeseydi ve sizler de çalışma hayatınıza devam ediyor olsaydınız. Bizler de hiç burada olmasaydık. Gönlümüz bunu isterdi. Mücadelenizi gönülden destekliyoruz.  900 arkadaşımız ekmek yiyemiyor. Bu durum sadece sizleri değil Payas’ı da etkiliyor. Bu fabrikayı çalıştırmak ve yeniden üretime dahil etmek lazım. Alınterinizi ve işvereni desteklemek istiyoruz” dedi.

Nursan’ın kapanmasıyla birçok aile dağıldı

İşçilerden Ökkeş Sarıköse, 23 yıldır çalıştığı fabrikada bir ömür harcadığını belirterek, “2015 aralık ayının 10’un maaş alacağımız zaman ‘Maaş ödeyemiyoruz, 2-3 gün sonra ödenecek’ dediler. 3 yıl geçti. O kadar çok zorluklar geçirdik ki, can sıkıntısı, sinir-stres, borç-harç derken kısmi felç geçirdim. Hepimiz emeğimizin karşılığını bekliyoruz. Alın terimizin peşindeyiz. Çoluğumuzdan, çocuğumuzdan daha çok vaktimizi bu fabrikada geçirdik” derken, fabrikanın kapanmasıyla bir çok ailenin dağıldığını ifade etti.

Cevdet Çavuş da 26 yıllık haddehane hayatının 11 yılının Nursan’da geçtiğini belirterek,  satın aldığı evin taksidini ödeyemediği için bankalarla sorun yaşadığını ve icraya düşmemek için aldığı 150 metre kare evi 150 bin liraya satmak zorunda kaldığını söyledi.

Bir cevap yazın