Ne kadersizmiş bu künefeci adam!

Antakya’da “Künefeciler Meydanı” olarak bilinen Ulus Meydanı’nın simgesi haline gelen ’Künefeci Adam’ heykelinin bu kez kolları kırıldı. Meydana yerleştirildiği ilk hafta tepsisi çalınan ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayın ardından, aynı heykelin bu kez kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından iki kolu parçalandı. Heykelin kırılan kolları çevredeki esnaf ve zabıta ekipleri tarafından geçici süreliğine yerine geri takıldı.

Künefe çeviren adam heykelinin Hatay’ı simgelediğini ifade eden Köprübaşı Meydanı Esnafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KÖPRÜ-DER) Başkanı Mete Güneşer, heykele yapılan saldırıların Hatay’a zarar verdiğini söyledi.

İnsanların nasıl bir psikolojiyle heykele zarar verdiğini anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Güneşer, “Şehrimizin simgesi olan bir heykel. Ne kadar kadersizmişki bir öncesinde tepsisi gitti, şimdi de kollarına zarar verilmiş. Bunu yapan da bizim vatandaşlarımız, lütfen biraz daha saygılı, biraz daha şu memleketimizi sever şekilde hareket edelim. Zarar vererek bu memlekete veya kendine nasıl bir hizmet etti bu şahıslar onu anlamakta zorlanıyorum. Bu heykeli, şu hale getirmek için bir insanın nasıl bir psikolojide olması lazım?” dedi.

Esnaf Murat Daşdemir ise künefe çeviren adam heykelindeki kırıkların fotoğraf çekilmek için tepsi üzerine çocuklarını oturtan vatandaşlardan kaynaklı olduğunu ifade ederek, “Buraya geliyorlar çocuklarını oturtuyorlar, resim çekiliyorlar. 7-8 yaşındaki çocuğu dahi oturtuyorlar bu künefe sinisinin içine. Kırılacak haliyle, ister istemez kırılacak. Bu heykel kaldırmaz ağırlığı, taştan, alçıdan yapılmıştır, yazıktır, günahtır. Bak ne güzel başkanımız getirmiş dikmiş. Bizim memleketimizi, künefeyi temsil eden bir simgedir bu. Fakat işte insanlarımız bir resim çekmek için üzerine dahi çıkıyorlar2 diyerek, insanları duyarlı olmaya davet etti.

Bir cevap yazın