İskenderun, dualarda buluştu

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş tarafından eşi adına İskenderun sahil bandında yaptırılan Nihal Atakaş Camii (Sahil Camii), İskenderun Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle kapılarını dualarla ibadete açtı.

Osmanlı mimarisi ile dikkat çeken ve ‘Körfezin Gerdanlığı’ olarak nitelendirilen camiide kılınan ilk Cuma namazına saatler kala, vatandaşlar avluya kadar taşarken, ibadete açılan camiyi yaptıran İşadamı Recep Atakaş tebrikleri kabul ederek, büyük bir gurur ve onur yaşadı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun vaaz verdiği, ülkemiz ve milletimiz için dualar edilmen cuma namazını İskenderun Müftüsü Osman Şekerci kıldırdı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra İskenderun eski Kaymakamı şimdiki Kilis Valisi Recep Soytürk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ile Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İşadamı Paşa Karaca, İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve İskenderun halkının akın ettiği Nihal Atakaş Camii’nde eller ilk kez duaya açıldı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise, sahil şeridine yapılan caminin bir benzerinin sadece Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan caminin olduğunu belirterek, Nihal Atakaş Camisi’nin ise o caminin bir büyüğü olduğunu söyledi.

Osmanlı dönemini yansıtan farklı mimarisi ile sahil bandında yapılan Nihal Atakaş Camii’nin şehre ayrı bir incelik ve güzellik kattığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Nihal Atakaş Camiimiz, İskenderun’un en büyük camisi. İçerisinde Osmanlı dönemine ait figürler barındıran camimiz, ustalarımız tarafından ince bir işçilikle yapıldı. Nihal Atakaş Camiimizi İskenderun’umuza kazandıran Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın