DOĞAKA, ilk kez Vali Doğan başkanlığında toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 86. Yönetim Kurulu Toplantısı, DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

Savon Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile TR 63 illerimizden gelen ilgililer katıldı.

DOĞAKA Yönetim Kurulu toplantısına ilk kez başkanlık yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, toplantıda 2018 yılında yapılan faaliyetlerin değerlendirileceğini ve 2019 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlerin ön hazırlık değerlendirmesini yapacaklarını belirterek, toplantının Hatay’a ve çevre illere hayırlı olmasını diledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 86. Yönetim Kurulu toplantısında yapılan 2018 yılı değerlendirmesinde, “2018 yılı çalışma programı çerçevesinde 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projelerle ilgili uygulama dönemi başlatılmıştır. 2019 yılında uygulanması planlanan yeni destek programları ile ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler tamamlanmıştır. Ayrıca; Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim araştıra ve Kontrol Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projeleri bugünkü toplantı da ön değerlendirmeye alınacaktır. Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar gibi organizasyonlara destek sağlayan Ajansımız, bu kapsamda 03-06 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Uluslararası Ayakkabı Yaz Modası Fuarı ve 21-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Paris’te yapılacak olan SİAL Paris Uluslararası Gıda Fuarına firmalarımızın katılımın sağlamıştır. Fuar katılımları, 27-29 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak İMOB Uluslararası Mobilya Fuarı ve 31 Ocak- 03 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan EMITT Fuarı ile devam edecektir. Devam eden araştırma ve analiz çalışmaları kapsamında ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için Potansiyel yatırım Alanları ve Yöresel Ürünler Kataloğu çalışmaları basımları da tamamlanarak kullanıcıların istifadesine sunulmuştur” denildi.

Valiler buluştu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, DOĞAKA Toplantısı münasebetiyle Hatay’a teşrif eden Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’u toplantı öncesi makamında ağırladı.

Bir cevap yazın