Üniversiteli hayvansever topluluğuna alkış

Hayvanlara yönelik şiddet ve eziyet gündemdeki yerini korurken, hayvanseverlere iyi bir haber İskenderun’dan geldi. İskenderun’da bir grup üniversite öğrencisi biriktirdikleri harçlıklarla ve topladıkları yardımlarla 3 yıldır soğukta aç kalan köpekleri mamayla besliyor.

Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpeklerinin imdadına yetişen gönüllü hayvansever üniversite öğrencilerini bir araya getiren Asude Tüç, Tarsus Üniversitesi’ni kazanmasına rağmen, hafta sonları İskenderun’a gelerek kırsal kesimdeki yaklaşık 90 sokak köpeğini gönüllü hayvanseverlerle beslediklerini söyledi.

Üniversite öğrencisi Asude Tüç, İskenderun’da 3 yıldan bu yana sokak köpeklerine yardım etmeye çalıştığını belirterek, ” Sosyal medyada biraraya geldiğimiz gönüllü hayvanseverlerle haftada bir veya iki kez kendi aramızda para toplayarak ya da hayvanseverlerden mama desteği alarak köpekleri besliyoruz. Bizi görünce çok seviniyorlar mutlu oluyorlar. Bu konuda halkımızın bilinçlenmelerini istiyoruz. İnsanlarımız günlük bir kahve parasını mama desteği olarak bağışlayabilirler. Burada başka şehirlerden gelen arkadaşlarımız da var. Biz kendi imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz ama halkımızın bu konuda bilinçlenmesi gerek” dedi.

Bir cevap yazın