Yargıtay’da Karaağaç’ın gururu

Yargıtay’da görev süresi dolan 6 daire başkanı, yeniden başkanlığa seçildi. Başkanların görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçiminde Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, 4. Ceza Dairesi Başkanı İbrahim Şahbaz, 5. Ceza Dairesi Başkanı Şakir Aktı, 19. Ceza Dairesi Başkanı Ramazan Özkepir, 20. Ceza Dairesi Başkanı İlmettin Köklü ve 8. Hukuk Dairesi Başkanı Fahri Akçin, yeniden başkanlığa seçildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanlığı için mevcut başkan Eyüp Yeşil ile Yargıtay üyesi Hamdi Karahan yarışırken, diğer dairelerde yapılan seçimlerde başkanlar yarışa tek aday olarak girdi.

İlmettin Köklü’nün Yargıtay 20. Ceza Dairesi Başkanlığı’na tek aday olarak yeniden seçilmesi hem Arsuzlulara, hem de İskenderunlulara büyük bir gurur yaşattı.

İlmettin Köklü kimdir?

Yargıtay 20. Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçilen İlmettin Köklü, Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi’nde 1955’te dünyaya geldi.

1977’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren ve İskenderun Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Köklü, sırasıyla Çıldır, Orta, Göksun Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Gerze, Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı, Elazığ, Bilecik, Çorum ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

2008’de Yargıtay üyesi olan Köklü, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, 22 Aralık 2014’te Yargıtay 20. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Yargıtay Yirminci Ceza Dairesi Başkanlığı’na yeniden seçilen Köklü, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Bir cevap yazın