Hatay Mutfağı’nı Çinlilier de keşfetti

Hatay mutfağını ulusal ve uluslararası arenada tanıtan ve bu tanıtımlarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini arttırmayı hedefleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB)’nin son durağı Çin oldu.

Geçen aylarda benzer bir organizasyonda İspanya’nın Valencia kentinde Hatay’ın birbirinden özel lezzetlerini sunan HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ve eğitimci Asuman Kerkez, şimdi de Çin’in gastronomi merkezi Chengdu şehrinde bu eşsiz tatları sunma imkânı buldu.

Sarmaiçi, tepsi kebabı, kağıt kebabı ve irmik helvasını yapan Kerkez’e Chengdu Turizm ve Gastronomi Üniversitesi’nden 2 öğretim görevlisi aşçı yardımcılığı yaptı.

Düzenlenen organizasyonun oldukça verimli geçtiğini söyleyen Çelebi, “Mutfağımızın eşsiz lezzetlerini yaparken şehrin TV kanalı ülkesinde göstermek için 16 aşçı arasından sadece bizimle 3 gün boyunca çekim yaptı. Yemeklerimizi Çin damak tadına göre biraz değiştirip sunduk. Ülkemizde Hatay mutfağı ne ise Çin’de de Chengdu mutfağı aynı değerdedir. Bu çalışmamızda bize güvenip destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a ve sunumlarıyla burada fark yaratan Asuman Kerkez hocama teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın