Hataylı hakem lisansının iptal edilmesini hakketti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TV ve sosyal medya üzerinden Ulu Önder Atatürk ve hükümet hakkında hakaret içeren açıklamalar yapan ve yazılar yazan Hatay Bölgesi Futbol Hakemi Oğuzhan Yalçın’ın lisansını iptal etti. Daha önce sosyal medya üzerinden yayınlanan video ile milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunması nedeniyle AFDK tarafından verilen 3 ay hak mahrumiyeti cezası alan Yalçın, katıldığı bir TV programında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine ve Cumhuriyet rejimine ve hükümete hakaret etmesi nedeniyle TFF Hukuku Müşavirliği’nin karara itiraz ederek, cezasının arttırılması talebiyle Tahkim Kurulu’na yaptığı başvuru sonucu açılan soruşturma tamamlandı.
TFF Merkez Disiplin Kurulu’nun verdiği bu konudaki kararı şöyle:
“TFF Hukuk Müşavirliği’nin, AFDK’nın 03.12.2018 tarih ve E.2018-2019/562 – K.2018-2019/760 sayılı karar ile İl Hakemi Oğuzhan Yalçın’a verilen cezanın artırılması yönündeki itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
– TFF Hukuk Müşavirliği’nin itirazının kabulüne,
– Hatay İl Hakemi Oğuzhan Yalçın’ın sosyal medya üzerinden yayınlanan video ile milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunması nedeniyle AFDK tarafından verilen 3 ay hak mahrumiyeti cezasının; MHK Talimatı’nın 38/a,b maddesi, FTD’nin 25. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına ve lisansının iptal edilmesine karar verilerek AFDK kararının düzeltilmesine, oybirliği ile karar verildi.”

 

 

 

 

Bir cevap yazın