Türkiye’nin genç hukukçularına çağrı!

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen ve avukatlık mesleğinin geleceğinin genç avukatlar tarafından tartışılacağı toplantı yarın yapılacak. Türkiye Barolar Birliği’nin Ayaş’taki tesislerinde saat 10.00’da başlayacak olan toplantıda genç avukatların önerileri gündeme damgasını vuracak.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu, avukatlık mesleğinin geleceğine yönelik çalışmalarına büyük önem erdiklerini belirterek, “Toplantının, katılımcı meslektaşlarımızın düşüncelerini serbestçe dile getirebilecekleri şekilde çalışma grupları halinde yapılması planlandı” dedi.

Türkiye’deki tüm barolardan 0-5 yaş meslek kıdemine sahip iki avukatın katılacağı toplantıda, genç avukatların önerilerine göre sonraki toplantılar için yeni konu başlıkları belirleneceği ifade edildi.

‘Genç Hukukçular Buluşuyor’ toplantılarının 3’üncüsü olan yarınki buluşmada; Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru, Rekabet Kurumu Önünde Taraf Avukatlığı, Tahkimde Taraf Avukatlığı, Arabuluculukta Taraf Avukatlığı, Uluslararası Meslek Örgütlerine Üyeliğin Genç Avukatlara Katkıları, Avukatlık Kanunu 35/ A Uzlaşması, CMK ve Adli Yardım Avukatlığı ve Yapay Zekânın Mesleğimize Etkisi konu başlıkları tartışılacak.

 

Bir cevap yazın