Bu ‘Öykü’nün kahramanı siz olabilirsiniz!

İskenderun Kadın Platformu Üyeleri, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri ‘Kök Hücre Kemik İliği’ bağış kampanyasına dikkat çekmek ve daha çok kişiye ulaşmak için vatandaşları ve esnafı broşürle davet etti.

22 Aralık Cumartesi günü saat 10.30’da Atatürk Anıt Alanı girişinde bulunan Kızılay Kan Evi’nde gerçekleşecek olan kampanyanın lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve onun gibi hastalara umut olacağını söyleyen platform üyeleri, İskenderun Halkı’na “Donör Olun, Umut Olun’ çağrısıyla seslenerek, herkese kampanyaya destek çağrısında bulundu.

 “Lösemi hastalarının sesine ses olun!”

İskenderun Kadın Platformu adına kampanya ile hakkında bilgiler veren Hülya Ateş, “‘Donör Ol, Umut Ol’ sloganı ile yola çıktığımız ‘Kök Hücre’, ‘Kemik İliği’ bağış kampanyası için yarın tüm vatandaşlarımızı sahilde bulunan Kızılay Kan Evimize bekliyoruz. Kemik iliği bekleyen tüm kardeşlerimiz için herkesi ‘Donör’ olmaya davet ediyoruz. Bu kardeşlerimizden birisi de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı. O ve onun gibi kemik iliği nakli bekleyen tüm kardeşlerimiz için bir umut yaratmak adına Türk Kızılayı İskenderun Şubesi ile bu kampanyayı başlattık. Bunun için bastırdığımız broşürleri ve el ilanlarımızı İskenderun’un her yerinde dağıtmaya devam ediyoruz. Yapılan her bir bağış, kemik iliği bekleyen Öykü Arin ve diğer kardeşlerimiz için umut olacak. Bildiğiniz gibi Öykü için başlatılan ‘İlik Nakli’ bağış kampanyası sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı ve yurt dışına da taştı. Biz bu kampanyayı sadece Öykü için istemiyoruz. Bu durumda olan çok sayıda çocuk ve aileleri umutla bekliyor. Onların sesine ses olabilmek için herkesi bağış yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın