Hatay’ın MHP’li tek milletvekili 15 ilçenin sorunlarını Mecliste öyle bir anlattı ki

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM Genel Kurul Görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Gaziantep, Maraş, Osmaniye gibi çevre illere yapılan yatırımların Hatay’a da uzatılmasını ve kentte devam eden Devlet yatırımlarının da biran önce bitirilmesini istedi.

Hatay’ın tüm ilçelerinin ayrı bir değer olduğunu ve her birinin de Türkiye’ye ayrı bir katma değer kattığını aktaran Milletvekili Kaşıkçı, 15 ilçenin öncelikli sorunları ve Devletten beklentilerini tek tek sıralarken, “Hatay, bir Ortadoğu ülkesinin herhangi bir şehri değildir” dedi.

Reyhanlı Barajı, Hassa Tüneli, Arsuz –Samandağ yolunun bitirilmesi, İskenderun Körfezi’ne tershane yapımı, Toprakkale-İskenderun-Antakya’ya hızlı tren gibi pek çok yatırımı gündeme taşıyan Kaşıkçı, ayrıca Hatay stadyumunun bitirilerek bölgeye moral olması açısından Hatay’da milli bir maçın oynanmasını talep etti.

İşte ilçe ilçe talepler

Hatay’a yeni gelecek yatırımların yanında mevcuttaki yatırımlarda hemen bitirilmesi gerektiğine işaret eden Kaşıkçı ilçelerin sıkıntılarını ve beklentilerini şöyle sıraladı, “ Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu ilçemizdeki çiftçiler Amik Ovası’nın bereketli topraklarında daha fazla üretmek ve daha fazla kazanmak için Reyhanlı Barajı’nın biran önce bitmesini beklemektedir. Türkiye’nin dört bir tarafında yapılan barajların bitmesinden mutluluk duyuyoruz. Ancak yapımına yıllar önce başlanan ve ödenek kısıtlılığından dolayı durma aşamasına gelen bu barajında artık tamamlanmasını istiyoruz. Hatay sanayicisi yeni tesisler kurmak için İskenderun Körfezi’nde arazi aramaktan kurtulup Hassa ilçesindeki sanayi tesisleri için uygun bölgeden faydalanabilme adına Hassa ile Körfezi birbirine kavuşturacak tünel projesinin hayata geçirilmesini istiyor. Bu proje aynı zamanda her yaz rızkını turizm şehirlerinde aramaktan yorulan genç işsiz kardeşlerimizin de büyük bir özlemidir. Hassa’lı ürettiği üzümün, Altınözlü ürettiği zeytinin Erzin’li Dörtyollu ürettiği narenciyenin sadece aracıları zengin etmesinden bıkmış, yılmış usanmış ve artık Devletimizin bölgeye yeni yatırımlar  getirmesini ve bu sayede ürettiği ürünü  katma değeri yüksek ürün haline getirilip değerlendirilmesini istiyor. Yayladağlılar elinden alınan tütünü geri istiyor. Çalışkan Samandağlı ve Arsuzlular artık turizm şehri olmak için fırsat verilmesini bekliyor. Dörtyol, Belen, Hassa ve Defne ilçelerimiz daha iyi sağlık hizmeti almak için hastanelerinin tamamlanmasını bekliyor. İskenderun Körfezi’nde yapılacak gemi bakım onarım ve imalatı için tersane istiyor.  Hataylılar Belen ilçesinde kilitlenen trafiğin açılması için Ceyhan-İskenderun otoyolunun  Antakya ve Cilvegözü ile birleşmesini istiyor. Samandağlılar Arsuz’a gidebilmek için  her defasında 110 km gitmekten yoruldu.  Sahilden yapılacak yeni bir yol ile bu mesafenin 30-40 km arasına düşmesini bekliyor. Hataylılar Osmaniye-Toprakkale’de yapımına başlanan Yüksek Hızlı Tren hattının Toprakkale-İskenderun-Antakya ile birleşmesini istiyor. Hataylı sporucu kardeşlerim yapımı devam eden stadyumun  bitirilmesini ve bölgeye büyük moral olması açısından bir milli maçın bu statta yapılmasını bekliyor” dedi.

 

 

https://www.facebook.com/mv.lutfikasikci/videos/290382458337146/

Bir cevap yazın