Reyhanlı Barajı’nın takviye tesisi ağır ilerliyor

Devlet Su İşleri(DSİ) Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Reyhanlı Barajı rezervuarına su aktarılması için gerekli tesislerin yapılması maksadıyla gerçekleştirilen Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı projesinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 8,69’a ulaştığını açıkladı.

Amik Ovası’nda kış aylarında yaşanan taşkın problemlerinin verdiği zararları, yazın ise çoraklaşmayı önleyecek olması nedeniyle büyük önem taşıyan Reyhanlı Barajı’na Takviye Tesis olarak inşa edilen birinci kısım proje kapsamında 1 adet regülatör, beton ağırlıklı duvarlı kanal, beton kaplama trapez kanal, atnalı kesitli galeri ve tünel ile kanal üzerinde çeşitli yapılar inşa edilecek.

DSİ’den yapılan açıklamada; “Hatay Reyhanlı Barajının ana su kaynağı olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı ile yıllık 239 hm3 su Karasu Nehri’nden alınarak Reyhanlı Barajına iletilmiş olacaktır. Böylece hem mümbit toprakların sulama suyu temin edilmiş olacak hem de Amik Ovası’ndaki taşkın riski azaltılmış olacaktır. İş kapsamında kazı dolgu imalatlarına devam edilmektedir” denildi.

Bir cevap yazın