Bir hayvan vahşeti haberi de Osmaniye’den

Türkiye’de son günlerde yürekleri burkan ve büyük tepki toplayan hayvana şiddet vakalarından biri Osmaniye’de yaşandı. Osmaniye’de henüz kim tarafından yapıldığı belirlenemeyen olayda, bir sokak köpeğinin yüzüne yakıcı bir kimyasal madde dökülerek, kulakları kesildi. Vatandaşların ihbarı üzerine Cahide Hayvanları Koruma Derneği gönüllüleri, yaralı köpeği tedavi için Gaziantep’e getirdi.

Gaziantep’te tedavi edilen zavallı köpeğe ilk müdahaleyi yapan Veteriner Hekim Esra Taşkın, olayı ‘Canice bir insan şiddeti’ olarak değerlendiririken, zavallı köpeğin doku tedavisi ile yeniden sağlığına kavuşturulacağını söyledi.

“Köpeğin yüzündeki dokuların hepsi nekroze olmuş durumda”

Hayvanın durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Taşkın, “Köpeğin yüzündeki dokuların hepsi hepsi ölmüş, alt kısımda sadece kemik kalmış. O yüzden herhangi bir darbe olayı değil, kimyasal madde dökülmüş. Zavallı hayvan çok kötü durumda, burnu deforme olmuş, nefes alamıyor, ağızdan beslenemiyor ve bu hayvan bu haldeyken bir de kulaklarını kesmişler. Şu anda biz enfeksiyonu kurutmaya çalışıyoruz çünkü şu an herhangi bir operasyonu kaldırabilecek durumda değil. O yüzden şimdilik ilaçlar, damar içi antibiyotikler ve damar yoluyla besleme yapıyoruz. Genel durumu düzeldikten sonra da Hatay’a veterinerlik fakültesine gidecek ve orada hocalarımız nasıl bir tedavi uygun görürse süreç o şekilde işleyecek ama muhtemelen bir flep uygulaması yapılabilir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tedavisi için Hatay’a getirilecek”

Köpeğin bir süre Gaziantep’te tedavi edileceğini ve genel durumunu toparladıktan sonra Hatay Veterinerlik Fakültesi’ne götürüleceğini söyleyen Cahide Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş Tosun, “Köpeğin durumundan sosyal medyadan bize ulaşan vatandaşlarımız sayesinde haberdar olduk. Bu uzun süreli bir olay yeni yaşanmış bir şey değil. Yani enfeksiyon hayvanın kanına kadar işlemiş. Zaten hayvanın bu halde bugüne kadar yaşaması da büyük bir olay. Güçlü ve dirençli bir hayvanmış ki böyle bir durumda bile ayakta kalabilmiş. Yazık yani yazık. Nasıl bir toplum olduk, nasıl böyle bir şeyi yapabildiler anlamıyorum. Özellikle hayvanlara karşı çok duyarsız bir toplum olduk. Hayvanlara şiddete karşı yasanın bir an önce çıkması lazım. İlgililerden, meclisten rica ediyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te köpeğin tedavisine devam edilirken, olayın nasıl ve kimler tarafından yapıldığına yönelik araştırmalar sürüyor.

 

Bir cevap yazın