Yerli Malı Haftası’nda yerli üretim farkındalığı

İskenderun Namık Kemal İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencileri 12-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Yerli Malı Haftasını kutladı. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve çocukların bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yiyeceklerini paylaştıkları sofralarda eğlenceli bir şekilde Yerli Malı Haftası’nın önemini kavramış oldu.

Sınıf Öğretmenleri Seyit Ahmet Işık öncülüğünde velilerin el emeği ile hazırladığı ‘İçli köfte, sarma, biberli ekmek’ gibi yöresel yemekler, mevsim meyveleri ile süslenen pastalar ve keklerden oluşturulan masa yerli malı haftasını adeta görsel bir şölene dönüştürdü.

Namık Kemal İlköğretim Okul Müdürü Ali Koç, öğrencilerine yerli malı haftasının ve yerli ürün kullanmanın önemini anlatırken “Amacımız; Türkiye’nin ürettiği malların kullanılmasıdır. Yerli malı dememizdeki amaç budur.  İki tane ürün var, biri Türk Malı, biri yabancı malı. Bizim bu günü kutlamamızdaki neden; Türk malını seçmemiz ve kullanmamızdır. “Piyasada çok fazla Türk Malı yok” diyebilirsiniz.  Bun da haklı olabilirsiniz. Ama Türkiye, geliştikçe ve büyüdükçe A’dan Z’ye her şeyi kendimiz üreteceğiz. Türkiye’de üretilen malları kullanmak gerekiyor.  Eğer öyle bir seçiminiz varsa, ailenize “Biz öncelikle yerli malı istiyoruz” deyin. Eğer alacağınız ürünün alternatifi yoksa, diğer ürünü satın alabilirsiniz. Amacımız; yemek içmek değil bugüne vurgu yapmaktır. İşte bundan dolayı burada bu etkinliği yaptık” dedi.

Bir cevap yazın