Hataylıları gururlandıran üstün başarılı bilim insanı

Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hatay’lı hemşehrimiz Doç. Dr. Gazi Huri, Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) tarafından 2018 Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülüne layık görüldü.

Hatay’ın yetiştirdiği, bilim alanında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Doç. Dr. Gazi Huri, dünyadaki binlerce başvuru arasından Ortopedi ve Travmatoloji camiasının en saygın kuruluşlarından “Amerika Ortopedik Cerrahlar Akademisi / American Academy of Orthopaedics Surgeons / AAOS” 2018 yılı “Cerrahi Eğitim Burs” ödülünü kazanmanın yanı sıra, ikinci ödülü Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü ile Hataylılara büyük bir gurur yaşattı.

Bilime yaptığı katkılarla önemli ödüllerden birine daha adını yazdıran Hataylı Dr. Huri, ayrıca Avrupa Birliği Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi Türkiye Delegesi olarak da görev yapmaktadır.

Ödüller Cumhurbaşkanı tarafından verilecek

TÜBA tarafından üstün başarılı bilim insanlarını ve bilimsel çalışmalarını teşvik, takdir ve ödüllendirme görevi kapsamında her yıl verilen TÜBA-Uluslararası Akademi Ödülleri’nden sonra, bu yıl “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser(TESEP) Ödülleri”nin ilk kez seçildiğini söyleyen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Üstün bilimsel başarıların ödüllendirilmesi, dünyada bilim akademilerin en önemli işlevlerindendir. Bu kapsamda, ülkemizin ulusal akademisi TÜBA olarak, “Uluslararası Akademi Ödülleri”mizi geçen ay açıkladık. Bugün de, “GEBİP ve TESEP Ödülleri’mizi kazananları açıklıyoruz. 2018 yılında titiz bir değerlendirme süreci sonunda Akademi Konseyi’miz tarafından 23 farklı üniversiteden 37 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. İkisi Telif Eser Ödülü, biri Halil İnalcık Özel Ödülü ve dördü Kayda Değer Eser Ödülü olmak üzere yedi Türkçe Bilimsel Telif eser de TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl, dört Uluslararası Akademi Ödülü’yle birlikte toplam 48 ödül vermiş olacağız. Böylece TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan üstün başarılı genç bilim insanı sayısı toplamda 480’e, ödüllendirilen eser sayısı 196’ya; Uluslararası Akademi Ödülü sayısı 13’e, toplam ödül sayısı da 689’a yükseldi. Bilim dünyasında özel ve saygın bir konuma sahip olan 2018 yılı TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP ödülleri, bu yıl da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine verilecek. Ödül kazanan tüm bilim insanlarını kutluyor, ödüllendirme sürecine katkı sağlayan Akademi üyelerimiz, bilim insanları ve çalışanlarımız ile ulusal ve uluslararası paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın