Geleceği yazacak Hataylı kadınlar aranıyor!

Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle bu yıl ikincisini düzenlenecek olan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” için başvurular başladı.

Kadınları yazılım konusunda bilgilendirerek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmayı, bu alanlarda istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmayı hedefleyen proje kapsamında aralarında Hatay’ında olduğu 21 ilde verilecek olan eğitime, lise ve üniversite mezunu ya da halen üniversitede okuyan 18 yaş üzeri, mobil teknolojiler geliştirerek bu alanda iş kurmak, çalışmak isteyen kadınlar başvurabilecek.

“Eğitim süreci”, “proje geliştirme” ve “final” olmak üzere 3 aşamadan oluşan tamamen ücretsiz projeye başvurular, “https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr” internet adresinden 21 Ocak 2019’a kadar yapılabilecek. Değerlendirme sürecinin ardından 16 Şubat 2019’da eğitim aşamasına geçilecek. Eğitim programı, hem online hem de projenin düzenlendiği illerde Turkcell Akademi Geleceği Yazanlar eğitmenleri tarafından sınıf içi olarak verilecek. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonunda toplamda 10 günlük sınıf içi eğitim gerçekleştirilecek.

21 ilde yüz yüze eğitim

Proje kapsamında Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon’da yüz yüze eğitim verilecek.

Katılımcılar tarafından geliştirilen projelerden finale kalarak ilk 3’e girmeye hak kazanan sahipleri, düzenlenecek törende para dahil birçok ödüle hak kazanacak. Projeler aynı zamanda Turkcell’in kitlesel fonlama platformu “Arıkovanı”nda da desteklenmeye devam edilecek. Projede finale yükselen başarılı kadın girişimciler, teknoparklarda staj ve istihdam imkanı kazanacak veya kuluçka merkezinden faydalanma fırsatı yakalayacak. Ayrıca proje geliştirme aşamasına katılmaya hak kazanacak kadınlar arasından 100’ü seçilerek Turkcell bünyesinde yazılım test uzmanı olarak çalışabilecek.

Yaklaşık 5 bin kişinin başvurması beklenen projeye bu yıl Suriyeli sığınmacıların da dahil edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda “Merhaba Umut” uygulaması üzerinden ve diğer özel iletişim çalışmalarıyla program hakkında bilgilendirme yapılacak.

Projede, dijital okuryazarlık eğitimleriyle beraber 3 yıl içinde 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

 

 

Bir cevap yazın