STEM Öncüleri Hatay’da da geleceğe yön verecek

Öğretmen Akademisi Vakfı(ÖRAV)’nın ABD Ankara Büyükelçiliği’nin hibe desteğiyle, müfredatı 21’nci yüzyılın eğitim ihtiyaçları doğrultusunda zenginleştirecek olan “STEM Öncüleri” Projesi’ için belirlenen 5 pilot il arasında Hatay da yeraldı.

5 ilde yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşması hedeflenen projede “STEM Öncüleri” başlıklı projeyle; Fen Bilimleri, Matematik, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji Tasarım ve İngilizce öğretmenlerine, üst düzey düşünme becerilerini disiplinler arası bir yaklaşım ile geliştirmek için çeşitli uygulamaların öğretilmesi hedefleniyor. Güncel literatüre uygun çalışma ve uygulama örnekleriyle çağın eğitim ihtiyaçlarına göre 5 kişilik gruplar halinde eğitim alacak 5 ilden toplamda 25 öğretmen, 1000 öğrencinin yaşamına dokunacak.

5 İLDEN BİRİ HATAY

Fen Bilimleri, Matematik, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji Tasarım ve İngilizce öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında, öncelikle Hatay, Van, Sivas, Uşak ve Zonguldak illerindeki ortaokullarda görev yapan öğretmenlere ‘eğitici eğitimi’ verilecek.  Eğitici eğitimini tamamlayıp, sınıflarında uygulamalarla öğrendiklerini pekiştiren ve bu süreçte ÖRAV’dan mentörlük alacak öğretmenler, daha sonra ÖRAV’dan yetişkin eğitimciliği becerileri eğitimi alacak ve kendi illerinde başka öğretmenlere eğitim vererek programı yaygınlaştıracak. Proje sonunda, 5 ilde açılacak ikişer grup eğitimle; 250 öğretmen 4 günlük STEM eğitimi almış, 25 öğretmen de bu konuda diğer öğretmenlere eğitim verecek bilgi ve becerilere ulaşmış olacak.

‘STEM ÖNCÜLERİ PROJESİ ÖNEMLİ BİR ADIM’

ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu, ilk öğretmen eğitimlerinin Ocak ayında başlayacağını ve programın Şubat 2020’de sona ereceğini belirterek, “Uzun zamandır STEM alanındaki çalışmaları takip ediyoruz. Proje; öğrenci, öğretmen ve eğitim sistemimize çok önemli katkılar yapmayı amaçlıyor. Türkiye’de kıymetli bir eğitim içeriğini hayata geçirirken uluslararası işbirliklerine de katkı sağlıyoruz. 21’inci yüzyıl becerilerinin okullarda daha fazla yer alması için çalışıyoruz. STEM öncüleri projemizden matematik ve fen bilimleri gibi STEM alanlarındaki branşlardan öğretmenlerimiz faydalanacak. Ayrıca İngilizce öğretmenlerini de proje kapsamına aldık” diye konuştu.

Bir cevap yazın