Ölümcül tehlikeden ‘Çetin’ doktoru sayesinde kurtuldu!

Aort damarında yırtık tespit edilen 37 yaşındaki Sıtkı Çelik, İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur’un gerçekleştirdiği başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Göğüs yanması, bulantı ve yüksek tansiyon şikâyetleriyle acil olarak Gaziantep’ten İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilen Çelik’in, ameliyatla aort ile birlikte, aorttan beyne giden damarları da değiştirildi.

Çevre illerden başvuru

Aort damarı yırtığının, özellikle tansiyon başta olmak üzere birçok nedenden görülebileceğini ve ölümcül tehlikesi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Murat Songur, “Gaziantep’ten acil olarak sevk edilen hastamızda aort yırtığı olduğunu tespit ettik, kısa süre içerisinde operasyona aldık ve aort ile aorttan birlikte beyne giden damarlar değiştirildi. Beş gün sonra tamamen sağlığına kavuşan hastamızı taburcu ediyoruz. Kalp Damar Cerrahisi Kliniği olarak sadece kentimizdeki hastalara değil, çevre illerden gelen hastalara da çare olmaya devam ediyoruz” dedi.

“Yaşamam büyük bir şans”

Sağlığına kavuşarak taburcu olan Sıtkı Çelik ise başta doktoru Murat Sungur olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederek, “Gece yarısı bir anda karın ağrısı başladı. Bulanık görüyordum ve ellerim tutmamaya başladı. Beni, ambulansla direk Gelişim Hastanesi’ne getirdiler. Ameliyata alındım. Beş gün sonra sağlıklı olarak taburcu oluyorum. Beni sağlığıma kavuşturan Doç. Dr. Murat Songur ve ekibine sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın