Vatandaştan, toplu taşıma isyanı!

Şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan toplu taşımacılıkta birçok ilçede ayakta yolcu alımı ile ilgili şikâyetler artarken, duyarlı bir okurumuz Antakya’da taşımacılıkla ilgili isyanını haber merkezimize ulaştırdığı fotoğraflarla dile getirdi.

Antakya’nın en işlek bölgesi sayılan Miraç Camii, Birkent, Saraykent güzergahındaki yoğun yolcu sirkülasyonuna rağmen sefer sayılarının yetersiz kalması dolayısıyla halk otobüslerinin tıka basa yolcu taşıdığını fotoğraflarla belgeleyen Ali Tuna Güngör isimli vatandaşımız, kapasitesinin üzerinde yolcu taşınması dolayısıyla yaşanan sıkıntıların yanı sıra, ekonomik krizin kendini iyice hissettirdiği günümüzde ücretlere yapılan zamma da tepki gösterdi.

 

Konuya hassas yaklaşan okurumuz Ali Güngör Tuna’nın Antakya güzergâhına sade 14 numaranın gitmesine ve tıka basa yolcu taşımasına şikayetini, “Defne’ye ait küçük mahallelere bile büyük otobüsler çifter çifter giderken, Antakya’nın yarısının oturduğu Miraç Camii, Birkent, Saraykent mahallerine sadece 14 numaranın gitmesi ne kadar normal ve adaletli? Burası 14 numaranın içi.. İnsanlar her gün kavga – dövüş gidiyor . Kimsede sabır da kalmadı. Ayrıca ulaşıma yapılan 50 kuruşluk zammı kimse haber yapmadı” cümleleriyle anlatarak, bu mahallelere ek sefer talebini ısrarla dile getirdi.

Bir cevap yazın