Bu liderler, iş hayatına hazırlıyor!

‘İş isteyen ve arayan herkese bir iş vardır’ fikrinden yola çıkarak toplumun her kesiminden her vatandaşına iş bulma beceresi kazandıran İskenderun İş Kulübü, Ekim ayından bu yana Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü İskenderun Hizmet Merkezi’nde iş arayan kursiyerlere iş arama ve kendilerini geliştirme çabalarında gerekli motivasyonu ve dinamizmi işbirlikçi fikirlerle öğretiyor.

Son yıllarda oldukça başarılı projelere imza atan, işsizlikle mücadele ve istihdam artışında önemli katkıları olan İskenderun İŞKUR bünyesinde hizmet veren Kulübün Liderleri Eren Aslan ve Özgün Durgun, iş arayanlara kendi kişisel ve mesleki becerilerini ve yeteneklerini keşfetmeleri ve buna yönelik hedef belirlemeleri yönünde yol gösterici olma noktasında yardımcı oluyor.

‘Engelleri beraber aşıyoruz!’

İskenderun İş Kulübü Liderleri Eren Aslan ve Özgün Durgun öncülüğünde verilen eğitimlerin devamı niteliğini taşıyan ve ‘Engelleri Beraber Aşıyoruz’ sloganı adı altında gerçekleşen ‘Engelliyim Engel Tanımam’ Sodes Projesi kapsamında kursu tamamlayan kursiyerlere  sertifikaları törenle verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Hatay İş Kur İl Müdürü Ziya Yüksel, İş Kur İskenderun İlçe Müdürü Mehmet Yüksel ve İskenderun Belediyesi ‘Engelliyim Engel Tanımam’ Proje Koordinatörü Emine Gül tarafından takdim edildi.

“‘İş isteyen ve arayan herkese bir iş vardır’”

Yeni açılan İskenderun İş Kulübünün faaliyetleri ve çalışma sisteminden bahseden İskenderun İş Kulübü Liderleri Eren Aslan ve Özgün Durgun, “İskenderun Belediyesi’nin proje koordinatörlüğünü yaptığı ‘Engelliyim Engel Tanımam’ Sodes Projesi kapsamında kursu tamamlayan kursiyerlerimize ‘İş Arama Becerileri’ eğitimi verdik. İskenderun İş Kulübü olarak gayemiz; kişilerin iş arama sürecinde kimseye bağımlı olmadan kendi başlarına yetebilecek motivasyona ve yöntem bilgisine sahip olmalarını sağlamak. ‘İş isteyen ve arayan herkese bir iş vardır’ fikrinden yola çıkarak eğitimlerimize devam ediyoruz. Bunu yaparken kişisel ilgi alanlarından tutunda beden diline, mülakat tekniklerine, telefon görüşmelerine, cv hazırlamaya ve daha birçok konuda eğitim verdiğimiz grupların ihtiyaçlarına özel olarak eğitim programları hazırlayıp, yine grupların ihtiyaçları doğrultusunda belli gün sayısı kadar eğitime alıyoruz. Bu eğitimi Çalışma ve İş Kurumu Hatay il Müdürlüğü İskenderun Hizmet Merkezi’nde veriyoruz. Eğitim standart gün sayımız 4 yarım günden oluşuyor. Ekim ayı itibariyle başladığımız eğitimlerimize devam ediyoruz. Verdiğimiz eğitimlerde kursiyerlerimize o eğitimleri yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız; kişilerdeki farkındalığı arttırmak” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın