Lütfü Savaş’tan yerel seçime dair çok konuşulacak açıklamalar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeniden adaylık bayrağını göğüslemesinin ardından katıldığı bir televizyon programında hem belediye başkan aday adaylarına, hem adaylara hem de rakiplerine önemli mesajlar verdi. Yerel seçimlerle ilgili genel merkezin belediye başkan adaylarını belirleme sürecini ve açıklanan adaylarla ilgili düşüncelerini açıklarken Samandağ, Arsuz ve Defne için ön seçim talebinde ısrarcı olduğunu söyleyen Başkan Savaş, en demokratik yöntemin halka gitmek olduğunu vurguladı.

Hatay’ın her karışını gezdiğini, çalmadık kapı bırakmadığını, halkla el ele, göz göze temas kurduğunu ifade eden Başkan Savaş, 2014’te daha heyecanlı bir seçim yaşandığını, ekonomik sancıların yaşandığı bir süreçte seçimin heyecanlı geçmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.
İşte, Başkan Lütfü Savaş’ın çok konuşulacak açıklamalarının önemli satır başları:

“İş kangren olmadan çözülsün!”

“Samandağ, Arsuz ve Defne’de mevcut başkanlarla problemimiz yok. En iyi imkânlarla çalışmaya gayret gösterdiler. Amacımız; ilçelerde aday adaylarının, adaylığa dönüşmesi sürecini en sağlıklı şekilde tamamlaması ve sıkıntı gelmeden süreci geçirmesini istiyoruz. Bu aşama geçilirken evimizdeki bulgurdan olmayalım, orda fitne olmasın, en adaletli şekilde nasıl seçilecekse bu adaylar, toplum tarafından en çok hangisine rağbet olacaksa öyle seçilmesini istiyoruz. Her mahalleye sandık konulsun ve halkın seçeceği birinci kişiyi bizim adayımız diye tüm paydaşlarımızla önerelim genel merkeze. Genel merkezde, genel başkanımız ve 3 yardımcısına bu fikrimi ilettim. Konuyu paylaştık ve ısrar ettim. Aslında hepsi ikna olmuştu.. Ama, 30 – 40 bin kişinin seçime müdahale olmasının sıkıntılı olacağını düşünüyorlar. Önümüzdeki hafta arayıp yine konuyu ısrar edeceğim. Herkes aday adayından, adayı seçmeyi görev edinmiş kendine. Siyasete hiç karışmayan vatandaşlar bile konuya müdahil olmuş durumda. Halktan sürekli telefonlar alıyorum. Bu nedenle iş kangren olmadan çözülsün istiyoruz. En demokratik yöntem; halka gitmektir. Biz de halka gitmekle çözülsün istiyoruz. Çünkü, hangi yöntemi yaparsanız yapın, halka gitmek dışında diğer yöntemlerde halkın söylediği partiyi yıpratacak cümleler olacaktır. Bu nedenle, halka gitmek bu sorunun çözümünde en efektif yol olarak görüyorum.”

“Hiç kimse favori değil”

“Payas ve Reyhanlı ile ilgili il ve ilçe yönetimlerinin de benim de olgunlaşan bir fikrimiz vardı. Genel merkez ve ilgili kurullarımız bunu kabul etti. Hayırlı olsun, çalışmaya başlasınlar. Ne kadar çok insana dokunurlarsa o kadar kolay. Hiç kimse favori değildir, çalışan insan favoridir. Çalışacaklar ve giderek çalışma azmini arttıracaklar. Kendilerini tanıtsınlar, projelerini anlatsınlar. En önemli empati; insanları kucaklama ve onlarla birlikte yürüme empatisidir. Bunu ne kadar çok yaparlarsa, bu ritmi ne kadar çok yakalarlarsa şansları artacaktır. Adım attıkça, koştukça, insanlara güven ve inanç telkin ettikçe bence menzile yaklaşma mesafesi kısalacaktır ve o mesafeyi hızlı alarak başarı gelecektir. Yarışacak insan şimdiden çalışabilir. En azından mutfağını hazırlar. Gittiğinde hedeflerinin ne olduğunu vizyonunu ortaya koyabilir. Her zaman için şans hazır olana güler, hazır olmak lazım.”

“Yürüyüş tarzımız birbirine benzerse destekleriz”

“Antakya Belediye Başkan Adayımız Hikmet bey bizim için sürpriz oldu. Ben Barselona’daydım. Fikrimizi almadılar, demek ki sayın genel başkanımız karar vermiş ve atamış. Benim haberim olmadı. Başarılar diliyoruz. İnşallah Antakya’da iyi bir performans gösterir, ipi göğüsler. Yetkili kurullarımızın kararına saygı duyuyoruz. Aynı takımın elemanıyız. Aynı takımda olduğumuza, aynı formayı giydiğimize göre bizim fikirlerimiz, yürüyüş tarzımız birbirine benzerse destekleriz.”

“Kalite, mantalite ve ayak izi başarıya götürür”

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler genç bir arkadaşımız. Herkes birikimiyle, ayak iziyle sahada mücadele edecek. Kendisine başarılar diliyorum. Biz kendi geçmişimizi ve gelecekte yapacaklarımızı anlatacağız. Kim Hatay halkını kucaklayabilecekse o kazansın. Kendini tanıtması lazım. İktidarın adayı olmasının avantajı var. Ama tanınmaması dezavantaj sağlayabilir. Ama burada kalite, mantalite ve ayak izi çok önemli. Üçünü çok iyi anlatabilmek lazım. Kim bunu daha iyi anlatırsa, ayak izi sağlıklıysa, insanları umutlandırıyorsa ve vatandaşların aklının bir noktasında şüphe yoksa o arkadaşın ipi göğüsleme şansı vardır. Bu ilçeler için de geçerlidir. Herkes geçmişiyle geleceğe yelken açar. Hatay Halkı bunu takdir edecektir. Bizi takip edenler zaten her şeyi biliyorlar.”

Bir cevap yazın