İş dünyası, İskenderun’a gümrük laboratuarı istedi

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, “Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı” konulu toplantıya ev sahipliği yaptı. İş dünyasının istek ve önerilerinin gündeme geldiği “Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı” konulu toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Doğu Akdeniz Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürü Ali Aygün, İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, AKİB Başkanı Uğur Ateş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, TÜMSİAD Başkanı Doğan Gülsüren, İskenderun, İsdemir ve Zeytin Dalı Gümrük Müdürleri, Gümrük Müşavirleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Dünya Ticaret Örgütünün 164 ülkenin katılımıyla imzaladığı karar doğrultusunda ‘Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı’nı uygulayarak ürünün ilk üreticiden başlayan zincir halkasından son kullanıcıya gelene kadar daha hızlı ve daha ucuz ulaşması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı toplantıda, uygulamada yaşanan sorunlar da ele alındı. Toplantıda en çok dikkat çeken konular arasında İskenderun’da Gümrük Laboratuvarı’nın kurulması, işlemlerin hızlanması için limana yakın alanda Mobil Gümrük Birimi kurulması konuları görüşüldü.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, tüm katılımcıları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Toplantıda bir sunum yapan İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı ise, Bölgenin uluslararası arenada hak ettiği konuma ulaşması, özel sektörün gelişmesi, ticaret erbabının sorunlarının çözümü için büyük gayret içinde olduklarını anlattı. Tosyalı, bu toplantıda alınan kararların ve stratejinin Türkiye ve tüm özel sektör için hayırlı olmasını diledi.

 

Bir cevap yazın