Her 5 sürücüden biri hatalı

Hatay genelinde trafiğin denetlenmesi ve düzenlenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında trafik ekipleri tarafından 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde 20.277 araçtan, 3 bin 859 araç sürücüsü kusurlu bulunarak ceza yedi.

Bir hafta içerisinde 25 motosikletin trafikten men edildiği, kontrol edilen 233 okul servis aracının 6’sına para cezası uygulandığı denetimlerde, diğer haftalara oranla kazaların ve yaralanmaların azaldığı gözlendi.

Trafik ekiplerinin il genelinde ilçeler arası giriş ve çıkış yolları ile çevre yollarında artan trafik ve radar kontrolleri ve ceza uygulamalarının da etkili olduğu gözlenen denetimlerde, il genelinde 49’u yaralanmalı, 25’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 74 trafik kazası meydana geldiği, kazalar neticesinde ölüm yaşanmazken,74 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca alkollü araç kullandığı tespit edilen 47 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 6 sürücü hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Bir cevap yazın