Kaymakam Sarı, farklı projelerle Arsuz’a hayat veriyor!

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Arsuz Kaymakamlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren “Genç Çok İş Yok “ projesinin kapanış töreninde 12 aylık süreci başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Arsuz Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,  siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve şube müdürleri, Proje Koordinatörleri Kübra Yıldız ve Nilgün Savaş, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

“Sadece eğitime değil, sosyal uyuma da katkı”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörlerinden Nilgün Savaş, slayt gösterisi eşliğinde 12 ay boyunca yapılan çalışmalar ile Aşçılık, Hijyenik Gıda Ürünleri, Turizm Rehberliği kursları ve süreç içeresinde yapılan etkinliklerden bahsetti.

Proje koordinatörlerinden Kübra Yıldız da, kursiyerlerle aile gibi olduklarını belirterek, “Genç Çok İş Yok projesi kapsamında sadece beceri kazandırma alanında değil, aynı zamanda kursiyerlerin özgüven, iletişim, sosyal uyum ve girişimcilik becerileri gibi niteliklerini de arttırmış olduk. 12 aylık süre boyunca kursiyerlere sadece eğitim vermekle sınırlı kalmadık, yeri geldi psikolojik destek vermeye çalıştık, yeri geldi onlara arkadaşlık ettik” dedi.

Kursiyerlerden Kaymakam Sarı’ya teşekkür

Kursiyerler adına konuşan Yeşim Madensever,  kaymakamlık bünyesinde açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılarak Hijyenik Gıda Ürünlerinde edindiği mesleki beceri sayesinde kendi işletmesinin eksiklerini kapatarak, daha verimli hale getirdiğini söyledi.

Projeyle boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini, kurslar sayesinde çok şey öğrendiklerini söyleyen Madensever, kitap okuma alışkanlığı kazandıran, çok güzel dostluklar kurmalarına vesile olan projeden dolayı Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’ya, proje koordinatörlerine, eğitim hocalarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“Arsuz, yepyeni bir çehre kazanacak”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Proje Koordinasyon Ofisi sayesinde hayata geçirilen projelerle ilçeye ciddi değerde hibe kazandırıldığına vurgu yaparak, “Arsuz’da göreve başladığım ilk günden beri aynı heyecan ve istekle ilçemize farklı alanlarda hizmet vermeye çalışıyorum. 2018 yılında Proje Koordinasyon Ofisimizce hazırlanan SODES, DOĞAKA ve ERASMUS projeleri başarılı olmuş ve en etkili şekilde yürütülmüştür. Bu projeler karşılığında ilçemize ciddi değerde hibe kazandırılmış ve hem ilçemizin altyapısını zenginleştirmek hem de halkımızın refah seviyesini yükseltmek için kullanılmıştır. Bunun önemli bir ayağı olan SODES projesi, bir diğer önemli ayağı ise yakın zamanda başlangıcını yapacağımız, DOĞAKA’ ya sunduğumuz ve kabul edilen “Rhossus Antik Kent Merkezi ” adlı projemiz olacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi ile Arsuz yepyeni bir çehre kazanacaktır. Bunlara ek olarak; Yine Proje Ofisimizce hazırlanıp Avrupa Birliği Başkanlığına sunulan ve kabul edilen Erasmus+ “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “ isimli projemiz ile bu sene içerisinde Arsuz için bir ilk gerçekleşmiş olacak ve ilçemizden 18 öğretmenimiz Prag ve Londra’da düzenlenen eğitim kursuna katılma şansı elde edecekler. Bugünkü toplantımızdan ve yapılan sunumlardan yola çıkarak 12 ay boyunca açılıştan kapanışa kadarki fotoğraflara yansıyan kursiyerlerimizin ifadelerine, koordinatörlerimizin ve idari destek personelimizin sarf ettikleri emeklere baktığımızda projemizin dolu dolu geçtiğini ve amacına ulaştığını görüyorum. Bugün burada toplanma amacımız doğrultusunda emeği geçen Proje Koordinatörlerimize, idari destek personelimize, değerli öğretmenlerimize, Halk Eğitim ve Milli Eğitim teşkilatlarımıza ve siz kursiyerlerimize yaptığınız katkılar dolayısıyla çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından, Aşçılık, Hijyenik Gıda Ürünleri, Turizm Rehberliği kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın