Bahçeşehir Koleji, kardeşliğin öyküsünü yazdı

İskenderun Bahçeşehir Koleji Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, çocuklar arasında kaynaşmayı, dayanışmayı, kardeşlik duygusunu yaşatmak ve pekiştirmek için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Arsuz’a bağlı Pirinçlik Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerini, Satranç Kulübü ve Mutfak Akademi Kulübü işbirliğiyle ağırlayan Bahçeşehir Koleji öğrencileri konuklarına kulüp çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra, birlikte satranç oynayarak, verimli ve keyifli zaman geçirdi.

Yine okulun kulüplerinden Mutfak Akademi’de ‘Cup Cake’ yaparak hünerlerini gösteren minik öğrenciler, Cup Cake’in hazırlanmasından pişirilmesine kadar geçen süreçte yaparak öğrenmenin ve sorumluluk duygusunu yaşamanın hazzını yaşadı.

“Bu tür etkinliklere ders kadar önemli”

İskenderun Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mustafa Uçan, misafir öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ederken, çocukların bir bölümünün satranç oynayarak düşündürürken çözüm yolu bulduran ve bu süreçte eğlendiren bir faaliyeti gerçekleştirmelerine, diğer öğrencilerin de Mutfak Akademi de el becerilerini konuşturarak harika Cup Cakeler yapmasına imkan sunan projede yer alan idareci ve öğretmelerine teşekkür etti.

Bu tür etkinliklere en az dersler kadar önem verdiklerini söyleyen Uçan, kendilerinin de aynı okula iade-i ziyarette bulunacaklarını belirterek, “Öğrenciler bu gibi sosyal sorumluluk projelerinden olumlu yönde etkileniyor, yaparken öğreniyorlar.  Öğrendikçe keyif alıyor ve devam etmek istiyorlar. İlerleyen zamanlarda resim, sanat ve bilim alanlarında da projelerimiz devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Bir cevap yazın