‘BU OYUN TUTMAYACAK!’

CHP ve Lütfü Savaş’ın kazanmaması amacıyla mevcut iktidar partisinin borçlanma yetkisini keyfi bir şekilde yanlış bir zamanda verdiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidarın verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğine vurgu yaptı.

İktidarın Hatay temsilcilerinin hizmet yapılmasından rahatsızlık duyduğunu ve Hatay halkını cezalandırdığını söyleyen Başkan Savaş, “Lütfü Savaş’a ve CHP belediyesine bir daha kazanma fırsatı vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. 8 aydır altyapısı bitmiş ilçeler için meclise ihtiyacımız olan krediyi getirmek istedik. Bu arkadaşlar hizmet yapılmasından rahatsızlar. Biz bugüne kadar çalmadık diye borçlarımızı rahat rahat ödüyoruz. Borçlanmayı onaylama sebepleri de harcayacak zamanımızın olmadığı ve İller Bankası’nın şu anda kendi borçlarını ödeyemez durumda olduğudur. Karaçay Barajı 2011’de bitecekti. 2019 oldu ama hala bitmedi. Şu anda Karaçay Barajı’nın müteahhittin 12 milyon alacağı var. Tahtaköprü Barajı bitecekti orada da müteahhitin 22 milyon alacağı var. İller Bankası kendi alacaklılarına para vermediği bir ortamda size borç verir mi? Ayrıca ekonomik sıkıntıların olduğu bu zamanda kimse kredi vermiyor. Zaten alamayacağımızı bildiklerinden dolayı İller Bankası’ndan alınmak şartıyla verdiler. Vatandaşlara verdik demek için onayladılar. Hatay Büyükşehir Belediyesinin batma lüksü yok. Şu anda Hatay Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 100 milyon borçlanma kapasitesi olan ve borçlanma limitlerinin %20’sini kullanan bir belediye. Batan belediyeler belli. Kredilerimiz sadece yatırım için olmuş. İktidar belediyeleri borçlanmayı rahat alıyor” dedi.

“İktidarın Hatay temsilcileri, Hatay halkını cezalandırdı”

Hatay’da hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit bir şekilde hizmet yaptıklarının altını çizen Başkan Savaş, “Biz Hatay halkının hepsini kucaklama peşindeyiz. Allah bize nasip eder bir daha devam edersek aynı ölçülerle hizmete devam edeceğiz. Bu arkadaşların bize verdirmediği paralar başka yerlere gitti. Hem yapılmasını istemiyorsun hem de yalandan yapılsın diye oy verdim gibi hareket ediyorsun. Burada zararı Hatay halkı çekiyor. Ve bizim dışımızdaki birçok il bayram ediyor. İktidarın Hatay temsilcileri Hatay halkını cezalandırdı” dedi.

 

Bir cevap yazın