‘ADAYIM’

“Önce huzur, sonra hizmet”

31 Mart 2019 yerel seçimleri için aday olduğunu açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’da açıklanacak olan 15 CHP’li ilçe belediye başkan adayı ile biraraya gelerek, görüşmeler yapacağını belirtirken, CHP Antakya belediyle başkan adayının belirlenmesinde kesinlikle müdahalesinin olmadığını net bir dille açıkladı.

“Halkın gönlüne dokunuyoruz”

Seçimle ilgili korkusu olmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Ben her gün şehrimizi dolaşıyorum. Diğer partilere gönül veren hemşehrilerimizin bana oy verebileceğini biliyorum. Biz hemşehrilerimizin gönlüne dokunuyoruz. Seçimle ilgili bir korkumuz yok. Ne hizmeti aksatacağız ne de vatandaşlarımızla temasımızı azaltacağız. Gece gündüz çalışıp projelerimizi anlatacağız. Biz her zaman önce huzur sonra hizmet dedik. Şehrimizin geleceği adına, tüm sorunları çözmek adına projelerimiz var. Rabbim nasip ederse ben adayım. Renkli bakış açımızı kentimize yansıtmak için hevesimiz var, enerjimiz var” diyerek, adaylığı konusunda beklentilere yanıt verdi.

“Antakya için yapılan atamada müdahalem yok”

CHP’nin açıklanan adayları hakkında düşüncelerini de paylaşan Başkan Savaş, “Partimizin yetkili kurulları tarafından adaylığı açıklanan bazı arkadaşlar var. Yurt dışı temaslarım sırasında Antakya Belediye Başkan Adayı açıklandı. Antakya için yapılan atamada benim bir müdahalem olmadı. Ben 15 ilçenin açıklanan adayları ile görüşüp konuşacağım. Türkiye’deki CHP’li büyükşehir belediye başkanları arasında geri kalır bir yanım yok. 30 tane büyükşehir belediyesinden sadece Balıkesir açıklandı. Onun da belli sebepleri var. Diğer büyükşehirlerin de önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyorum. Yine birlik ve beraberlik duygusu ile hareket edeceğiz. Şayet partimizden ya da yetkili kurullarımızdan bana teklif gelmezse zaten aday olmam. Çünkü bugüne kadar hep böyle oldu. Görev yaptığım üniversitelerde de böyle oldu, siyasi hayatımda da…” ifadelerini kullandı.

“3 ilçede temayül yoklaması yapılmalı”

Kente gelen CHP heyeti ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “Gelen heyet keşke daha önce gelip daha uzun süre kalabilseydi. Ancak maalesef olmadı. Arsuz, Defne ve Samandağ ilçelerinde mücadele tek taraflı. Bunun için bu ilçelerde bir an önce temayül yoklaması yapılmalıdır. Tek isteğim bu 3 ilçede hemşehrilerimiz kimi istiyorsa o aday gösterilsin. Adı ne olursa olsun ben zaten onunla birlikte çalışırım” dedi.

 

Bir cevap yazın