TÜBİTAK Başkanı, dekanlar konseyi için İskenderun’da

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde toplanan 36. Mühendislik Dekanları Konseyi(MDK) toplantısında, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” konulu bir sunum yaptı.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen dekanlar zirvesinde, İSTE’de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Mühendislik Dekanları Konseyine ve ev sahibi İSTE Rektörü Türkay Dereli’ye teşekkürlerini sunan Başkan Hasan Mandal, TUBİTAK’ın halihazırda desteklediği bilimsel projeler ve Türkiye’deki proje üretiminin durumu hakkında bilgiler verdi.

Yeni nesil üniversitelerin proje üreten üniversiteler olduğuna dikkat çeken Mandal, Mühendislik Fakültesi Dekanlarından proje üretme konusunda teşvikte bulunmalarını istedi. Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmak için bilimsel projeleri arttırmak zorunda olduklarını da belirten Mandal, TÜBİTAK’ın Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosistemi üçgeninde gelecekte nasıl bir kurumsal yaklaşım geliştireceği ve hangi yeniliklerin ortaya çıkacağı hakkında sunum yaptı.

Bir cevap yazın