Özdağ’dan çarpıcı Hatay ve Suriyeli açıklaması

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Suriyeli sığınmacıların, orta ve uzun vadede Türkiye’nin milli, kültürel, politik ve jeopolitik yapısını değiştirecek derecede tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Türkiye’nin belirli kentlerinde Suriyelilerin ya tam nüfus üstünlüğünü ele geçirdiğini ya da nüfusun yüzde 25-30’luk dilimine ulaştığını vurgulayan Özdağ, yurt genelindeki 3,8 milyon Suriyelinin 1,6 milyonunun Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay’da yaşadığına, özellikle Kilis’te 131 bin Türk vatandaşına karşı 132 bin Suriyelinin bulunduğuna dikkati çekti.

Suriyeli sığınmacıların sayısının, Türkiye’nin kültürel ve etnik dokusunu değiştirecek bir hızla arttığını belirten Özdağ, “Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay’ın kaderi de Kilis’in kaderini paylaşmak olacak. Çünkü Suriyeli nüfusu hızla artıyor. Daha şimdiden Kilis’te çoğunlukta olan Suriyeliler Kilislilere ‘Burası bizim, siz gideceksiniz. Devlet buraları bize verdi’ diyerek tecavüzkâr şekilde davranmaktadırlar. Batı dünyası kitlesel göçlerin bir silah olduğunun uzun zamandan bu yana farkındadır. Bundan dolayı sosyal bilimlerde ‘kitlesel imha silahları’ kavramından hareket edilerek ‘kitlesel imha göçleri’ kavramı üretilmiştir. Suriyeli sığınmacıların bir an evvel ülkelerine dönmelerinin zemini hazırlanmazsa, Ortadoğu’da sık sık rastladığımız jeopolitik sarsıntılardan bir tanesinin gerçekleşmesi durumunda bu coğrafyayı Türkiye’nin parçası olarak tutmanız mümkün olmaktan çıkar. Eğer resmi rakamları kabul eder ve 3,8 milyon Suriyeli olduğunu varsayarsak bugün Türkiye’de yaşayan 20 kişiden birisi Suriyelidir. Suriyeliler içimizde büyüyen ayrı bir millet olarak varlıklarını sürdüreceklerdir” dedi.

“40 milyar dolar borçlu bir ülke için çok fazla”

Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar için şimdiye kadar 40 milyar dolar harcadığını anlatan Ümit Özdağ, “Bu para Türkiye gibi dünyanın en borçlu, en yüksek faizle borç alan bir ülkesi için çok büyük bir miktardır. Bu para ile Türkiye örneğin maliyet bedeli üzerinden 12 Osmangazi Köprüsü yapabilirdi. Sonuç olarak Türkiye’nin ve Suriyeli sığınmacıların iyiliği için Suriyelilerin ülkelerine dönmesinin sağlanması tek çözümdür. İYİ Parti, Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönmeleri için gereken her önlemi alacaktır” ifadelerini kullandı.

“Suç oranları gizleniyor”

İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde bir de “Suriye mafyasının” ortaya çıktığını ileri süren Özdağ, kendi aralarında Arapça’nın değişik lehçelerini konuşan bir mafyaya karşı mücadelenin çok zor olduğunu belirterek, Suriyeliler ile ilgili suç oranlarının da iktidar tarafından bilinçli şekilde gizlendiğini iddia etti.

 

 

Bir cevap yazın