İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçede düzenli olarak her ay bir okulun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı’nın ilkini Mithatpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirdi.
İskenderun’daki devlet okullarının genel durumu, eğitim hizmetlerinin işleyişi, mahallenin sorun ve ihtiyaçları hakkında istişarede bulunmak amacıyla Kaymakam İskender Yönden başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu, civardaki okulların idarecileri ve okul aile birliği başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.
Kaymakam Yönden’in ilk Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı’na ev sahipliği yapan Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu, okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yaptıktan sonra, civarda bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri de okulları hakkında bilgi paylaşımı yaptı.
Kaymakam Yönden, okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında verilen bilgileri dikkatle dinledikten sonra, 2018-2019 eğitim öğretim yılında sorun ve eksikliklerin en asgariye indirildiği ve başarı ortalamasının daha üst seviyeye ulaştığı bir eğitim yılı olması açısından neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yaptı.
İskender Yönden, klasik bir kaymakam kalıbının çok dışında
Eğitimde çıtayı yükseltecek hedefler ortaya koyan Kaymakam Yönden, “Bir eve misafir olarak girdiğinizde o evin tuvalet ve lavabolarının temizliği nasıl ev sahibinin genel temizlik kabiliyetini ifade ediyorsa, bir diğer evimiz olan eğitim yuvalarımızda da tuvalet ve lavabo temizliği de okulumuzun aynası gibidir. Bu manada tuvalet ve lavaboların temizlik ve hijyeni önem ve öncelik arz etmektedir. Yaptığımız iş ve çalışmalarda rutin uygulama kapasitesini aşmak gerekmektedir. Klasik bir kaymakam, klasik bir okul müdürü ve klasik bir öğretmenlik yapmaktan ziyade çocuklarımızın daha müreffeh bir ortamda yaşaması bakımından belli kalıpların dışına çıkarak gayretli bir çalışma temposu sergilemeliyiz. Hani derler ya eski köye yeni adet getirme diye. Ben tam aksini ifade ediyorum. Eğer, eğitimde çıtayı yükseltecek bir projeniz var ise, ya da eğitim ile istihdam olanaklarını harmanlayarak istihdam da iyileştirme sağlayacak bir projeniz var ise kısacası kamu yararına proje oluşturmak suretiyle ekonomik ya da sosyal kalkınmaya pozitif bir ivme kazandıracak uygulama söz konusu olur ise o eski köye yeni adetleri getirin. Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmak için, yeni bir idarecilik, yeni bir eğitimcilik ve optimum bakış açısı geliştirerek, gerek ülkemizin gerek ilçemizin gerekse ilimizin gelişmesi, kalkınması ve daha ileri hedeflere doğru yürümesi için teşvik edici ve yönlendirici bir faktör olalım” dedi.
Öğrenci servisi ve taşımacılığının denetimi üzerine de kısa bir değerlendirme yapan Kaymakam Yönden, çocuklarımızın ulaşımı ve servis işine de önem verdiğini belirterek, okul idarecileri, jandarma ve emniyet güçleri ile işbirliği sağlamak suretiyle öğrenci servislerinin denetiminin hassasiyetle yapılması gerektiğine vurgu yaparak, bu doğrultuda yerinde incelemeler de yapacağını belirtti.