Başkan Savaş’ta Hatay’a ödül kazandırmak ‘Süreklilik’ yaptı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hizmetlerini taçlandırdığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 25.YAPEX Restorasyon Fuarı’nda Tarihi & Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında, Gali Konağı Restorasyon, Eski İngiliz Okulu Restorasyon Projesi, Samandağ’da Konut Restorasyon Projesi ile “Süreklilik Ödülü”ne layık görülen Başkan Savaş, tarihsel yapılara işlevsellik kazandırma konusunda attığı adımlarla ödüllendirilmenin yanında, kültürel mirasın korunması ve tarihin geleceğe taşınmasına da katkı sundu.

Hatay’a birçok ödül

Daha önce Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, arkeolojik sit alanı içinde bulunan Minyatür Antakya Mahallesi ve 19. yüzyıl Osmanlı mimarisi ışığında inşa edilen geleneksel Antakya evi restorasyon projeleri ile de tarihi koruma adına yaptığı çalışmalarla ödüle layık görülen Başkan Savaş, Hatay’ın En İyi Turizm Destekçisi Ödülü, Yılın Belediye Başkanı Ödülü, Fashion VIP Sosyal Sorumluluk Ödülü, Destinasyonlar Dalında En Etkin Tanıtım Ödülü, Yılın Yerel Yöneticisi ödülü gibi pek çok ödülü Hatay’a kazandırdı.

“Tarih yeniden canlanıyor”

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan medeniyet, tarih ve kültür kenti Hatay’ın zengin bir tarihsel birikime ve dünya mirası niteliğinde esere sahip olduğunu vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay için, bir yandan gelecek odaklı, kentin ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştirirken, diğer yandan da şehrin kültür varlıklarını restore ederek kentin değerlerine sahip çıkmayı, tarih bilincine katkıda bulunmayı ve bu eserleri gelecek nesillere ulaştırmayı arzu ediyoruz. Bu anlamda restorasyonu projelendirilen Samandağ Eski İngiliz Okulu, Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve binanın yemekhane ve yatakhane bölümü günümüze kadar taşınmıştır.  Gali Konağı da dahil bu yapıların restorasyonları tamamlandıktan sonra burayı ziyaret edenler tarihi yeniden yaşayacak, kentin yüzlerce yıl önceki dokusunu hissedebilecekler. Bu bağlamda, aldığımız bu ödülün hedeflerimize doğru adımlarla yaklaştığımızın ve bu konudaki başarımızın karşılığıdır. Hatay’a hayırlı olsun” dedi.

 

Bir cevap yazın