Hatay, yabancı dil eğitiminde Türkiye’de number one

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay’ın eğitimdeki başarısını anlatırken, ortaokul öğrencileri arasında İngilizce ağırlıklı eğitimde ilin Türkiye birincisi olduğunu vurguladı.

Fatih Projesi’nin” içeriğini oluşturan “eba” kullanımında da Hatay’ın Türkiye 2.liği ödülü olduğunun altını çizen Karahan, eğitim imkânlarını iyileştirme çalışmaları tamamlandığında başarının  dahada yukarılara taşınacağını ifade etti.

Hatay genelindeki öğretmen, okul sayıları ve dersliklere düşen öğrenci sayılarına da değinen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, “İlimizde 26.998 öğretmenimizle,411.136 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Okullarımızın 1.178’i resmi okul olup 22.289 öğretmenimiz mevcuttur.167 özel okulumuzda ise 4.709 öğretmenimiz görev yapmaktadır. İlimizdeki derslik sayısı 13.042’dir. Yapımı süren 173 okul inşaatındaki 2.245 dersliğimiz bittiğinde ikili eğitim yapan 215 okulumuzun büyük bir bölümü normal eğitime geçecektir. Eğitim imkanlarımızı iyileştirme çalışmalarımız bittiğinde ilimiz eğitim başarısını fedakar öğretmenlerimizle daha yukarılara taşıyacağız. Bugün itibari ile ortaokullarda İngilizce eğitim ağırlıklı okuyan öğrenci sayımız 10.250 olup bu alanda Türkiye 1.siyiz” dedi.

 

 

Bir cevap yazın