Namağlup periler ‘Fenerbahçe’ dinlemedi!

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ligin 6’ncı hafta maçında evinde konuk ettiği Fenerbahçe’yi 72-67 mağlup etti. Başından sonuna kadar müthiş bir oyuna sahne olan Antakya Kapalı Spor Salonu’ndaki müsabakaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden ve çok sayıda taraftar tribünden destek verdi.

Mavi-beyazlılar namaglup

Maça istediği gibi başlayamayan Hatay temsilcisi ilk çeyreği 14-18 geride tamamladı. İki takımda skordaki üstünlüğü zaman zaman ele geçirirken, ikinci çeyrekte dış atışlardan bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermeyen mavi-beyazlılar soyunma odasına 34-35 geride gitti. Üçüncü periyotta oyunun hâkimiyetini eline alan Hatay’ın melekleri son çeyreğe 52-49 önde girdi. Maçın son bölümünü de iyi oynayan ve zorlu mücadeleden 72-67 galip ayrılan  HBB Kadın Basketbol Takımı, aldığı galibiyetle ligdeki nağmağlup unvanını sürdürdü.

Maçın 19 sayı ile en skorer ismi Hind Ben Abdelkader  olurken, mücadeleyi Glory Johnson 17 sayı, 9 ribaund, Cansu Köksal 12 sayı, Katsiaryna Snytsina 10 sayı ile tamamladı.

Bir cevap yazın