Sınır ilçesinde eli öpülesi bir öğretmen

Kilis’te sınırın sıfır noktasında görev yapan ilkokul öğretmeni Leyla Kaya, hem müdürü hem öğretmeni olduğu Halep’e bağlı Afrin ilçesi sınırının sıfır noktasındaki birleştirilmiş sınıflı Mağaracık İlkokulu’nu eksiklerini köyün sakinleriyle gidererek, farklı bir görüntüye kavuşturdu.

Bölgede icra edilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları sırasında dahi kendisine emanet edilen miniklerin elini bırakmayan Kaya öğretmen, köy halkıyla uyumlu çalışmaları ve çocuklarına kendi evladıymış gibi gösterdiği şefkatle dikkat çekiyor.

“Hiçbir zaman pes etmedim”

2010 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından bir yıl sonra hayalinin mesleği olan öğretmenliğe başladığını anlatan Kaya, “5 yıldır burada çalışıyorum buraya geldiğimde okulun fiziki şartları uygun olmadığından köyün sakinleriyle beraber iş birliği içerisinde ilk önce okulumuzun fiziki şatlarını uygun hale getirdik. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocukların bot, mont, kıyafet ve kırtasiye gibi birtakım eksikliklerini tamamladık. Tam herşey yoluna girdi derken Zeytin Dalı Harekatı başladı. Çocuklar çıplak gözle baktıklarında herşeye şahit oluyorlardı. Özellikle ders aralarında atılan topların sesleri ve geceleri uçakların sesleri insanı ürkütüyordu. Ben bu süreci belli etmemeye çalışıyordum çünkü çocuklar çok fazla etkileniyordu. Ailemle görüşürken top seslerini duyuyorlar ve bana, ‘Bırak gel artık yeter, tayin iste.’ diyorlardı. Ama hiçbir zaman pes etmeyi düşünmedim ve burayı bırakıp gitmek aklımın ucundan bile geçmedi” dedi.

Kaya, sınır hattındaki çatışmalar devam ederken çocukların psikolojilerinin düzelmesi adına Türkiye genelinde başlatılan bir kampanyaya dahil olduğunu ve bu sayede öğrencilerin hayal ettikleri hediyeleri temin ederek onların dikkatini farklı yerlere çektiğini ve köy halkının yaşanan tüm bu süreçte kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını aktardı.

“Beni buraya bağlayan çocukların gözlerindeki ışık”

Bölgede hayatın normale dönmesiyle birlikte, çocuklara yönelik kariyer günleri düzenlediğini, bu kapsamda da öğrencileriyle birlikte bazı kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini ifade eden Kaya, “Beni buraya bağlayan çocukların gözlerindeki ışık, gözlerindeki o ışık, umut. Onları yarı yolda bırakmayı hiç düşünmedim bunu hiç bir meslektaşım da yapmaz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın