MKÜ’de rektör değişmedi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörlüğü’ne mevcut rektör Prof. Dr. Hasan Kaya yeniden atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, 2014 yılından itibaren sürdürdüğü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Hasan Kaya, başarılı akademisyen kimliğinin yanısıra, üniversitenin adına yakışan bir şekilde sahip olduğu değeri bilerek, bilimin ışığında başarı düzeyini daha yükseklere çıkarmak için yaptığı çalışmalarla takdir ediliyor.

Rektör Hasan Kaya kimdir?

1964 yılında Hatay’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Hatay’da tamamladı. 1988 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 198,89 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı. 1994 yılında tıpta uzmanlık eğitimini tamamladı. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi iç hastalıkları anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. 2000 yılında Tıpta Yandal Uzmanlık eğitimini tamamlayarak Hematoloji uzmanı oldu. 2003 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalına Yardımcı Doçent olarak atandıktan sonra aynı yıl doçent unvanı aldı. 2008 yılında Profesör kadrosuna atandı.

Yurtdışı dergilerde yayınlanmış 60, yurtiçi dergilerde yayınlanmış 60 bilimsel makalesi ve yurtdışı kongrelerde 14,  yurt içi kongrelerde ise 82 sunulmuş bildirisi bulunmaktadır. Halen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan KAYA evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Bir cevap yazın