Dünyayı Türkiye için küçültenler arasında TOSYALI da var!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin ihracatına yön veren firmaların ödüllendirildiği ilk ve tek yarışma olan İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları Yarışması’2018 ödül töreninde ‘İhracat Performans’ ödülüne layık görüldü.

TİM’in önderliğinde, DÜNYA Gazetesi ve DHL Express Türkiye işbirliği ile Akbank’ın ana sponsorluğu, Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın ödül töreninde 298 firma arasından 11 kategoride 22 firma ödül almaya hakkazandı.

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Batur’un katılımıyla ekonomik büyümeye sağladıkları katkıyla takdir toplayan ihracat şampiyonlarının ödül töreninde ‘İhracat Performans’ ödülüne nominal olarak ihracatını geçen yıla göre en fazla artıran üç firmadan biri olan Tosçelik Profil adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı aldı.

“Başarıları gurur kaynağımız”

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Türkiye’nin üretim ve ihracata dayalı bir büyüme modeline sahip olduğunu belirterek, tasarım ve marka geliştirmeye odaklı olarak desteklerini arttırdıklarını söyledi.
Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de Türkiye’de son dönemde savunma sanayisinde gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek, firmaların savunma sanayisindeki başarılarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

22 gizli şampiyon ödülünü aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, yaptığı konuşmada “İhracattaki başarımızın gizli mimarlarını, fark yaratan yıldızlarımızı bir araya getirdik. Geliştirdikleri inovatif ürünleriyle, özgün tasarımlarıyla fark yaratan 22 gizli şampiyonumuza; E-ticaretten hizmet ihracatına; özgün üretimden girişimciliğe, 11 farklı kategoride ödüllerini takdim ettik. Tüm firmalarımızın, Ar-Ge’yi, inovasyonu, tasarım ve markalaşmayı ön plana çıkararak, katma değerli üretime ve ihracata odaklanmasını hedefliyoruz” dedi.

“Ülke ekonomisine katkıyı ödüllendiriyoruz”

Türkiye’de 37 yıldır faaliyette bulunan DHL Express’in Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Özsan ise, 17 yıldır ihracatın şampiyonlarını sahnede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu ödül töreninde şirketlerimizin başarılarını kutlamanın yanısıra, ülke ekonomisinin gelişimine olan katkılarını da ödüllendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’yi dünyaya bağlayan her adım çok değerli” diye konuştu.

“Dünyayı Türkiye için küçültüyorlar”

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise, “İhracatın Yıldızları – Türkiye’nin Gizli Şampiyonları Ödülleri, Türkiye’nin çıtasını yükselten ihracatçılarımız arasındaki bir yarışma. En iyiler, en yenilikçiler, enerjisini akılla birleştirip, ürünleriyle, tasarımlarıyla, kaliteleriyle dünyadaki rakiplerine fark atanlar ödüllendiriliyor. Bu yarışmanın kazananı çok, kaybedeni hiç yok! Çünkü İhracatın Yıldızları yarışması ihracatçılarımızı hem moral hem de maddi olarak teşvik eden ilk ve tek yarışma. İhracatçılarımız, dünyayı Türkiye’ye yakınlaştırıyorlar, biz de deyim yerindeyse; ‘dünyayı Türkiye için küçültenleri’ ödüllendiriyoruz” dedi.

Toplam 11 kategoride ödüle layık görülen 22 firma şöyle:

Ödül töreninde “İhracat Performans” ödülüne nominal olarak ihracatını geçen yıla göre en fazla artıran firmalar olan Çolakoğlu Metalurji, Tosçelik Profil ve Kaptan Metal layık görülürken, Türkiye’den ilk kez ihraç edilen ürünlere imza atan E-Berk, Mogul Tekstil ve Dermokil “Özgün Ürün Şampiyonları” olarak belirlendi.

“Sınır Tanımayan Şampiyonlar” Fatinoğlu Holding, Morton Medikal ve Mutlu Makarnacılık, en fazla ülkeye ihracat yaparak ve ihraç ürünlerine çeşitlilik katarak ödül kazanırken, “e-İhracat” kategorisinde Kaft Tasarım ödüllendirildi. “Hizmet Şampiyonu” kategorisinin kazananı ise VLMEDIA Yazılım oldu.

Turquality desteğinden faydalanarak yurt dışında Türk Malı imajını güçlendiren çalışmalarıyla Bantboru “Turquality Şampiyonu” seçildi. “Girişimcilik Şampiyonu” Vezirköprü Orman Ürünleri, “Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonu” Yüksel Tohum olarak belirlenirken, “En Çevreci Şampiyon” Netpak Ambalaj, “Ar-Ge Merkezi İnovasyon Şampiyonu” Tunay Gıda oldu.

“En Uzun Süreli İhracat Performansı Ödülü”nü Tirsan Kardan kazandı. Ak Değirmen Makine, Akuakare Su Ürünleri, Akbaşlar Tekstil ve Eko Food Gıda ise “Özel Ödül”e layık görüldü. “Jüri Büyük Ödülü”nü ise MİLGEM kazandı.

 

Bir cevap yazın