Bu protokolle İSTE’yen daha kolay iş bulabilecek!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Hatay İl Müdürlüğü arasında ‘İş Kulüpleri Projesi’nin birlikte yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.

İSTE Rektörlüğü’nde yapılan protokol imza törenine İSTE Rektörü Turgay Dereli ve İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel’in yanısıra, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yunus Eroğlu ve İskenderun İŞKUR Müdürü Mehmet Yüksel de katıldı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, protokolle, öğrencilerin iş hayatına daha sağlıklı ve hızlı giriş yapabilmelerini sağlayacak önemli bir adım atıldığını belirterek; “Daha önce İSTE Merkez Kampüsümüzde açılan İŞKUR İrtibat Ofisi ile birlikte, bu protokol ile oluşturulacak İş Kulübü vasıtasıyla İskenderunlu gençlerin daha nitelikli işlere yönelmesi sağlanacaktır. Bu fırsat kapısını açan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel de imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek, İSTE’nin İş Kulübü projelerine vermiş olduğu destek için Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür etti.

İş Kulübü nedir?

İş Kulübü; üniversite öğrencileri dahil ilk kez iş başvuru yapacaklar ve iş değiştirmek isteyenler ile dezavantajlı grupların yeni bir iş bulmalarını kolaylaştırmayı, bu anlamda bilgilerini artırmayı ve özgüvenlerini yükseltmeyi amaçlayan, onlara motivasyon desteği sağlayan en az altı, en fazla on kişilik odak gruplardan oluşan programın yapıldığı bir İŞKUR organizasyonu olarak tanımlanıyor.

İş Kulübü eğitim liderleri, eğitim ve öğrenme sürecinde etkinliklere, faaliyetlere aktif katılımlarını teşvik ederek, katılımcıların kendi kişisel ve mesleki becerilerini ve yeteneklerini keşfetmelerini ve buna yönelik olarak hedef belirlemelerini sağlıyor. ‘İş Kulüpleri’nde; müfredatın içeriği ve süresi hedef grubun ihtiyacına göre belirleniyor. Odak grubundaki katılımcıların hedeflerine ulaşması için 4 günden 2 haftaya kadar değişen sürelerde; özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, işveren beklentileri, başvuru araçları, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları ve benzeri gibi hem teorik, hem pratik bilgilerle yoğunlaştırılmış programlar uygulanıyor.

 

Bir cevap yazın