Alkışlar, köy okuluna kütüphane kuran melekler için

İskenderun Gençlik Merkezi, Melekler Kreş işbirliği ile ‘Her çocuğun gülmeye ve bilgiye ihtiyacı var’ sloganından yola çıkarak hayata geçirdikleri ‘Dağ köylerindeki okullara kütüphane projesi’ kapsamında bu kez Arsuz Kurtbağı İlkokulu öğrencilerini kütüphaneye kavuşturdu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş köy okulu seçerek, o okulda yaşayan çocukların hayalini gerçekleştiren İskenderun Gençlik Merkezi Üyeleri, bu yıl 5.sini düzenledikleri projeyle, Arsuz Kurtbağı Köyü’ne kazandırdıkları ‘Ezgi Ünlü Kütüphanesi’yle hem çocukların hayalini gerçekleştirdi, hem de kalplerini fethetti.

Limak Port Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Müzisyen Soydan Soydaş ve Yazar Cumali Miçoğulları’nın desteğiyle hayata geçirilen kütüphanenin açılış törenine katılan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Gençlik Merkezi’ne böyle güzel ve anlamlı projelere öncü oldukları için teşekkür etti.

Melekler Kreş Sahibi Nilay Doğrusöz Ünlü de, böylesi yararlı bir işin içinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, çocukları sevindirmenin kendilerinde ayrı bir mutluluk yarattığını söyledi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Melekler Kreş Sahibi Nilay Doğrusöz Ünlü tarafından kesilen açılış kurdelesinin ardından, katılımcılar, ‘Ezgi Ünlü Kütüphanesi’ olarak hizmete giren kütüphaneyi gezerken, Kurtbağı Köyü Çocukları Soydan Soydaş’ın müzik ziyafeti eşliğinde gönüllü gençlerle doyasıya dans edip halaylar çekerken, aynı zamanda ada kütüphaneye kavuşmanın keyfini çıkardı.

Yüz boyama ve ebru sanatı yapımıyla da eğlenen minik kalpli çocuklar, el baskı çalışmalarıyla da günü ölümsüzleştirip el izlerini kütüphaneye bırakırken, Yazar Cumali Miçoğulları’nın imzalı kitabına da sahip oldu.

Bir cevap yazın