Adaylar teker teker netleşiyor

31 Mart yerel seçimleri için siyasi partiler il ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarının kimler olacağının kararını vermek için çalışmalarını sürdürürken, AK Parti bazı illerde belediye başkan adaylarını hafta sonu, CHP ise 300’e yakın belediye başkan adayının ismini ise 30 Kasım Cuma açıklayacağını duyurdu. Ak Parti’de açıklama, en yüksek makamdan geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM grup toplantısı sonrası açıklamasında, “Cumartesi günü adayların bir kısmı açıklanabilir” dedi.

24 Ekim’de ilk grupta 105 aday, 14 Kasım’da ikinci grupta da 147 aday açıklayan CHP’de ise “üçüncü toplantı” olma niteliği taşıyan 30 Kasım’daki PM’de bu defa 300’e yakın belediye başkanının isminin açıklanacağı öğrenildi. İsmi açıklanan adaylardan vakit kaybetmeden projelerini vatandaşlara anlatmalarını ve kapı kapı gezmelerini isteyen CHP’nin bir önceki yerel seçimde az farkla kaybedilen bölgelerdeki çalışmalara da özel önem verdiği belirtildi.

İlk kez belediye başkan adaylarını açıklayacak olan Ak Parti ile sadece Hatay’ın merkez ilçesi Antakya için Hikmet Hatunoğlu’nu belediye başkanı olarak açıklayan CHP’de, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın