Yapay zeka ile geleceğe adım adım

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zeka Konferansı (InternationalConference on Artificial Intelligence towards Industry 4.0) yoğun ilgi gördü.

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) Teknoversite vizyonuna uygun olarak Merkez Kampüs’te Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel, Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Novruz Allahverdi, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Baykasoğlu ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yalçın İşler’in konuşmacı olarak katılırken, ayrıca İletişim Yazılım Şti. Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Koray Altun moderatörlüğünde; firma temsilcilerinin de katıldığı “Üretim Uygulama Yazılım Sistemleri” konulu bir çalıştay da gerçekleştirildi.

Etkinliğin sunucu asistanlığını üniversitenin insansı robotu Robiste yaparken, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının mini konseri uzun süre alkışlandı.

“Yapay zeka, geleceği şekillendirecek”

Üniversiteler ve iş dünyasından gelen uzman katılımcıların yapay zeka ve Endüstri 4.0 alanında yaptıkları çalışmaların ele alındığı konferansın açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yapay zeka ve teknolojinin öneminin yadsınamayacağını belirtti.

Konferansın amacının, yeni teknolojilerin endüstriye entegrasyonunu sağlamak ve akademik bakış açısı ile üretimi hızlandıracak teknolojilerin geliştirilmesi için yeni platformların geliştirilmesi olduğunu belirten Dereli, “Endüstri 4.0 çağında yapay zekayı kullanarak, toplumsal ve endüstriyel problemlere nitelikli çözümler üretilmesi gerekiyor. Dünya çapında ünlü firmalar, yapay zeka üzerine yaptıkları yatırımlar, geleceğin teknolojileri yapay zeka üzerinde şekilleneceğinin sinyallerini veriyor” diye konuştu.

Endüstri 4.0 kavramını Üniversite 4.0 ve Teknoversite kavramlarıyla ilişkilendiren Rektör Dereli, İSTE’nin yeni teknolojiler üretilmesine katkıda bulunmaya çalışan bir vizyona sahip olduğunu belirterek,bütün katılımcılara, konferans süresince bilgi ve deneyim paylaştıkları için teşekkürlerini iletti.

Daha sonra, üniversiteler ve iş dünyasından gelen uzman katılımcılar Yapay Zeka ve Endüstri 4.0 alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bir cevap yazın