Hatay’da geçmişe yolculuk yaptı!

22’nci Girişimcilik Zirvesi’ne katılmak üzere Hatay’a gelen Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, kendi adını taşıyan lisede eski ustası, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, Robotik Kodlama Ve Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik(STEM) sınıfının açılışını gerçekleştiren iş dünyasının duayen ismi Bilecik, daha sonra öğrencilerin projelerini inceleyerek, Öğretmenler Günü Haftası dolayısıyla hazırlanan ‘Bir Başarı Öyküsü’ adlı söyleşide öğrencilerle altın tavsiyelerde bulundu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ve Erol Bilecik’in çocukluk ve gençlik yıllarını da kapsayan slayt gösterisiyle başlayan sunuma ortaokul ve lise çağlarında babasının marangoz atölyesinde çalıştığı zamanlardaki ustası, ilkokul, ortaokul ve lise yıllarından sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile ailesinin de katılması Bilecik’i oldukça duygulandırdı.

“Sevdiğiniz işi yapın”

Bilecik, öğrencilere Antakya’da başlayan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde devam eden eğitim hayatını ve sonrasında yaşadıklarını anlatırken, matematiğin önemine dikkat çekti.

Nitelikli eğitim alan bireylerin dünyayı değiştirebileceğini vurgulayan Bilecik, “Dünyayı değiştirme meselesi insanın kendi elindedir ama nitelikli eğitim almış insanların da dünyayı değiştirebileceği dünyalar lazım bizim için. O bakımdan öğretmenlere saygımız sonsuz” dedi.

Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için gönül verebilecekleri işleri yapmaları tavsiyesinde bulunan Bilecik, kendisinin hayatı boyunca matematiğe ilgi duyduğunu, bu ilgisinin üstüne gittiğini ve bugünlere gelmesinde matematiğin önemli rolü olduğunu sözlerine ekledi.

Bilecik, daha sonra kendisini geçmişte yolculuğa çıkaran söyleşinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bir cevap yazın