Hatay’daki 3 baraja DSİ zirvesinden inceleme

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, Amik Ovası’na can suyu verecek olan ve yapım süreci devam eden Hatay’daki üç ayrı barajın şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezilerinde Genel Müdür Yardımcısı Kasap’a, Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Daire Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Daire Başkanı Kemal Karakuş, DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet, Yeraltı Suları Şube Müdürü İhsan Çiçek, Barajlar Şube Müdürü İhsan Pilatin, DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Kontrol Mühendisi Mehmet Ali Bilici ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.


Hatay Programı kapsamında Büyük Karaçay Barajı ve Reyhanlı Barajı şantiyesini ziyaret eden Kasap’a, Hatay Şube Müdürü Ekinci barajlarla ilgili yapım gerçekleşme ve su durumları ile 2018 yılında bitirilecek işler hakkında ayrıntılı bir brifing verdi.

Reyhanlı Barajı şantiyesinde aynı zamanda Hatay 2.Hudut Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, 39. Mekanize Tuğay Komutanı Tuğ General Alpaslan Kılıç ile Asi Seddesi’ndeki çalışmalar hakkında istişarelerde bulunan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, buradaki toplantının ardından Tahtaköprü Barajı’na geçerek incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın