Ak Parti’de ilk seçim pazar günü

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine tebrik ziyareti gerçekleştiren Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, 31 Mart yerel seçimlerine dair önemli açıklamalar yaptı.  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, belediye başkan aday adayları ve partililerle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette adaylarının 18 kasımda gerçekleşecek olan temayül yoklamasının ardından belirleneceğini dile getirerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de mutlaka kazanacaklarını ifade etti.

“18 Kasım’da temayül yoklaması var”

İGC yönetimi ve basın mensupları tarafından kapıda karşılanan İl Başkanı İbrahim Güler, seçim sürecinin başlamasından bu yana Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için altı aday adayının başvurduğunu belirterek, “Önümüzde önemli bir seçim süreci bizi bekliyor. Her teşkilat kendi içerisinde çalışmalara başladı. Renkli bir seçim kampanyası yaşayacağız. Partimizde 18 Kasım günü ülke genelinde temayül yoklaması yapılacak. Eski milletvekilleri ve üyelerimiz dâhil Hatay’da yaklaşık üç bin kişinin oy vermesi bekleniyor. Bunun için 30 bilgisayar hazırlandı. Temayül yoklamasının bitiminin ardından tüm sonuçlar Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kesinleşen adaylar daha sonra açıklanacak. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarına göre Büyükşehir’i biz kazanacağız. Memleketimizin yeniden imarı ve ihyasını halkımızla birlikte Ak Parti Belediyeciliği ile başaracağız. Bizim önceliğimiz Hatay Büyükşehir’i alarak önemli işler yapmak. Hatay bu yönetimle tarihi, kültürel ve diğer konularda gittikçe geriye doğru gidiyor. Çok şey yapılabilecek imkân varken maalesef yapılamıyor” derken, İGC’nin yeni yönetimini tebrik etti.

“Büyükşehir’in niyeti HADO’yu işletmek değil”

Kendisine yöneltilen soru üzerine ‘HADO’ ile ilgili görüşlerini de açıklayan Güler, “Büyükşehir’in niyeti HADO’yu işletmek değil. Biz memleketin hayrına olan her hizmetin arkasındayız. Biz bu proje ile ilgili gemi satın alınmasına karşıydık. Kiralık gemiyle başlanıp hattın oturmasını istedik. Hatta Hado’nun sermayesinin arttırılmasını da uygun gördük. Bundan sonraki tüm operasyon Büyükşehir’in yetkisindeydi. Çok geç şekilde bir gemi geldi ama hiçbir hazırlık yapılmamıştı. Hiçbir başvuru yapılmamıştı. Sorulması gereken soru şuydu; ‘Tüm hazırlıklar yapılmadan neden gemi kiralandı? 750 bin doların hesabını kim verecek? Ayda 100 bin dolar kira ödendiği belirtiliyor, neden?’ Bu soruların cevabı basın mensupları tarafından takip edilmeli” dedi.

İskenderun için şimdilik 14 aday ‘Ben de varım’ dedi

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili de 31 Mart’ta yapılacak seçimler için şuana kadar İskenderun Belediyesi için 14 aday adalık başvurusu yapıldığını belirterek, tüm aday adaylarına çıkmış oldukları bu zorlu yolda başarılar diledi.

“İGC olarak yanınızdayız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ise, “16 Ekimde olağan kongremizi yaptık. Yönetimdeki bazı arkadaşlarımız değişti. Değişmeyen tek şey İGC üyelerinin birlik ve beraberliği. İskenderun için daima birlikte olmaya devam edeceğiz. İl başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Genç, dinamik ve siyaset yapmaktan ziyade bölgenin sorunlarının çözümü konusunda etkin müdahaleler yapan bir siyasetçimiz. Kendisine başarılar diliyoruz. İskenderun için yapacağınız tüm çalışmalarda İGC olarak yanınızda olacağız” dedi.

 

Bir cevap yazın