Bu okul, kültür birleşimiyle Arsuz’da bir ilke imza attı

Arsuz Üçgüllük Ortaokulu, ” I Learn Ergo I Am / Öğreniyorum O Halde Varım” isimli ERASMUS+ KA229(İyi örneklerin paylaşılması) projesinin ikinci buluşması için İspanya’ya gitti.

Finlandiya koordinatörlüğünde Letonya , İspanya  ve Türkiye’nin 2 yıl süreyle ortak  yürüteceği  #I learn ergo l am – Öğreniyorum o halde varım’ isimli projede yer alarak Arsuz’da bir ilke imza atan Üçgüllük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, projenin ilk buluşması olan Fillandiya’dan unutulmaz deneyimlerle dönmüştü.

Türkiye’yi temsilen Üçgüllük Ortaokulu Öğretmenlerinden Yasemin Culha, Ayvaz Kartal, Ebru Uçar ve öğrencileri Özgür Kurt, Yasenya Aslan, İlayda Deniz, Irmak Yeğen’in  katıldığı proje kapsamında bir hafta boyunca Finlandiya’da Espoo da Kirkkojerven Koulu okulunda Letonya ve İspanya’da katılan öğrenci ve öğretmenler Fin Eğitim Sistemi’nin işleyişini öğrenmenin yanısıra Fin yaşam tarzı ve kültürünü  yakından tanıma fırsatı buldu. Başkent Helsinki’ye giderek Finlandiya tarihinin yansımalarını da yerinde görme fırsatı bulan Arsuzlu öğretmen ve öğrenciler, bilim fuarını ziyaret ederek teknoloji ile bilimin müthiş uyumunu yerinde görme fırsatı yakaladı.

Projenin devamında Letonya ve Fillandiya’lı heyetle 17-23 Kasım tarihinde İspanya’da INS La Pobla de Segur okulunu ziyaret edecek olan Üçgüllük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Letonya’daki Zakumuiza Primary School’daki buluşmanın ardından 2020 Nisan ayında Finlandiya, Letonya ve İspanya’dan gelecek olan öğretmen ve öğrencilerini ağırlayarak, projenin final buluşmasına ev sahipliği yapacak.

Üçgüllük Ortaokulu’nun ‘Öğreniyorum o halde varım’ isimli ERASMUS+ KA229 projesi için hazırladığı tanıtım filmi:

https://www.facebook.com/yasemin.culha.16/videos/10156695153727937/

Bir cevap yazın