Başkan Savaş, BM Genel Kurulu’nda

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Ekselans Büyükelçi NikhilSeth’in daveti üzerine İsviçre Cenevre’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na konuk oldu.

Belediye başkanları, uluslararası yöneticiler ve birçok ülke temsilcisinin katıldığı genel kurula sağlık, ulaşım ve altyapı konularının şehrin yaşam kalitesini arttırdığı yönündeki önemli açıklamalarıyla damga vuran Başkan Savaş, her kentin Ulaşım Master Planı olması gerektiğini vurgularken, sürdürülebilir ulaşım ve enerji planlarının ekonomi planları ile de bağlantılı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yeşil bisiklet alanları, elektrik altyapısı ve yeraltı kabloları gibi konularının konuşulduğu genel kurulda, Fransa temsilcileri ise eko-kentlerin önemine değinerek, dünyada iklim değişikliğinden dolayı karbon gazının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti.

Kurulda ayrıca, sürdürülebilir bir ulaşım ve enerji planı için el birliği ile çalışılması, farklı, değişik, yeni fikirlerin geliştirilerek uygulanması vurgulandı.

 

Bir cevap yazın