Danimarka Mülteci Konseyi’nden iş geliştirme önerileri

Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliği ile organize edilen “2018 yılı Türkiye Ekonomisi; Kobilere İş Geliştirme Önerileri” adlı panel İTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen panele; Danimarka Mülteci Konseyi Batı Bölgesi Geçim Kaynakları Müdürü Fatma Cüheydi, Dış Ticaret Eğitmeni Murat Odacı, Ekonomist Murat Yıldız, Danimarka Mülteci Konseyi Hatay İş Geliştirme Koordinatörü Müge Toma Ulaşan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ve İTSO üyeleri katıldı.

“Türkiye son 15 yılda önemli aşamalar kat etti”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını yapan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Türkiye son 15 yılda ekonomik açıdan önemli aşamalar kat etmiş, ihracat miktarını yüzde 335 oranında arttırmıştır. Gayri safi yurtiçi hasılatını üç katından fazla yükseltmiştir. Diğer yandan ülkemiz cari açık probleminin körüklediği orta gelir tuzağı ile karşı karşıya kalmıştır. Bu problemin ancak yenilikçi ve girişimci ruha sahip cesur, yerli girdiye dayalı, üretim ve ihracat yapabilecek Kobilerle anlaşabileceğini düşünmekteyiz. Bilindiği üzere Kobiler değişen piyasa koşullarına hızla adapte olabilme yetenekleri, esnek ve dinamik üretim yapıları, işsizlik oranının azaltılmasındaki katkıları ve yeni iş alanları oluşturmadaki başarıları nedeniyle ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasının temel taşları olarak görülmektedirler. Ülke olarak, ekonominin vazgeçilmez unsurlarından olan Kobilerimizin önündeki engellerin kaldırılmasının ardından ülkemizin gelecek hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyebileceğini düşünüyoruz. 12 Kasım 2018 tarihinden bu yana odamızda devam eden Dış Ticaret Eğitim Programının bir parçası olarak düzenlediğimiz panelin sizlere faydalı olmasını diliyoruz. Böylesine nitelikli bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Danimarka Mülteci Konseyi Hatay İş Geliştirme Koordinatörü Müge Toma Ulaşan ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın ardından konuşma yapan Danimarka Mülteci Konseyi Batı Bölgesi Geçim Kaynakları Müdürü Fatma Cüheydi, Danimarka Mülteci Konseyi ile hakkında bilgiler vererek, 2018 yılı Türkiye Ekonomisi ve Kobilere İş Geliştirme Önerileri ile ilgili dört ayrı ilde Hatay başta olmak üzere, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’te de bu tür panelleri düzenlediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Dış Ticaret Eğitmeni Murat Odacı, Ekonomist Murat Yıldız ‘uluslar arası Pazar Bulma’ ve ‘2018 yılı Türkiye Ekonomisi’ konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Bir cevap yazın