Vali Ata, hoşgörü ve kardeşlik fotoğrafıyla veda etti

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Hatay Valisi Erdal Ata, 3 semavi dine inananların kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay’daki inanç temsilcilerinin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile vedalaştı.

Dini inanç önderleri ile Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen buluşmada Vali Ata,  Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum ve Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang ile biraraya geldi.

“Hatay çok özel il”

Kan ve gözyaşının eksik olmadığı komşu coğrafyalara inat Hatay’ın, farklı din ve kültürlere inananların karşılıklı sevgi ve kardeşlik içerisinde yaşadığı çok özel bir il olduğuni belirten Erdal Ata, “Hatay sahip olduğu kültür ve inanç farklılıklarını zenginliğe dönüştürmeyi başaran bir ilimiz. Hatay halkının bu müstesna birlikteliğini sonsuza kadar koruyacağına inanıyorum. Asırlardır mevcut olan bu mozaiğin yaşatılmasında emeği geçen tüm kanaat önderlerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ata’nın göstermiş olduğu yakın alaka ve sergilediği nezaket dolayısıyla kendisine teşekkür eden kanaat önderleri ise kendisini tanımaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

“Hedefimiz Hatay’ın huzuru ve gelişimi”

Kanaat önderlerine yapılan ziyaret sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kana  lizasyon İdaresi Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye de veda ziyaretinde bulunan Vali Ata, görev süresi boyunca Hatay’a yakışır şekilde güzel hizmetlerde bulunmaya gayreti gösterdiklerini ifade ederek, bu hizmetleri gerçekleştirirken özellikle yerel yönetimlerin kendilerini her zaman desteklediklerini ve bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Hedefinin sürekli Hatay’ın gelişimi ve huzuru olduğunu belirten Vali Ata ile sürekli uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Çaparali de Hatay’a yaptığı değerli çalışmalar ve hizmetlerden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Bir cevap yazın