Lütfü Savaş’ın hizmetlerine Ak Parti’den onay

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu, dün gerçekleşen büyükşehir belediye meclis toplantısı sonrası partilerinin il binasında düzenledikleri basın açıklamasında 115 milyon liralık yetkiye onay vermelerinin nedenini açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, grubu adına yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a istediği borçlanma yetkisini verdiklerini ve artık Hatay’da hizmet dolu yeni sayfalar açılmasını beklediklerini dile getirdi.

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Grubu olarak, dün olduğu gibi bugün de Hatay’a hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Kalkan, “Özellikle yapıcı önerilerle meclis çalışmalarımızı sürdürürken belediye bütçesinin ve Hatay halkının cebinden çıkan vergilerle finanse edilen kamu kaynaklarının akılcı, kalıcı ve etkin bir şekilde kullanılması için azami gayret gösteriyoruz. Zira biliyoruz ki; her bir kuruşun nereye nasıl harcandığını bilmek ve Hataylı hemşerilerimiz adına denetimini yapmakla mükellefiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Hatay Büyükşehir Belediye Meclis toplantımızda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın talep ettiği 114.497.779 TL borçlanma yetkisini kendisine verdik. Bugün verdiğimiz yetki ile birlikte borçlanacak rakamı da eklediğimizde toplamda 1.368.497.779 TL borçlanmış olacak. Bu rakamı özellikle Hataylı hemşerilerimizin dikkatine sunmak isterim. Peki bugüne kadar yapılanlara ve 2014 te vaat edildiği halde yapılmayan ve dağ gibi birikmiş başta altyapı, su, kanalizasyon, asfalt, kirlilik vb sorunlara baktığımızda Lütfü Savaş bu borçlanma yetkisini hak ediyor mu? Tabiki hayır. Ama, Büyükşehir Belediye Meclisimizde 2015 yılından itibaren sürekli borçlanma yetkisi istemeye gelmiştir. Biz de Ak Parti Grubu olarak, Hatay’a hizmet edilir düşüncesi ile bu borçlanma yetkisini vermişiz” dedi.

Bir cevap yazın